Budi dio naše mreže

"Duh Sveti ne poznaje prostorne granice. Mi zaista u Duhu možemo biti blizu, bliski jedni drugima bez obzira gdje se nalazili. Ja bih se čak usudila reći da je duhovna povezanost u molitvi snažnija od fizičke", izjavila je Blanka Vlašić.

/ mb

U molitvi krunice Hrvata svega svijeta u subotu, 25. travnja sudjelovala je i Blanka Vlašić, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih atletičarki. Nakon obraćenja koje je započelo 2013. godine, Blanka je danas praktična vjernica koja svjedoči svoju vjeru i snagu Kristove ljubavi.

Evo što je posvjedočila nakon sudjelovanja u molitvi krunice Hrvata svega svijeta:

“Molitva krunice Hrvata svega svijeta za mene je bila posebno emotivno iskustvo. Moram priznati da prije nego što smo počeli moliti uopće nisam očekivala koja bujica osjećaja me očekuje. Kada sam kasnije promišljala o svemu, zaključila sam da to uopće nije čudno, jer Duh Sveti ne pozna prostorne granice.

Mi zaista u Duhu možemo biti blizu, bliski jedni drugima bez obzira gdje se nalazili. Ja bih se čak usudila reći da je duhovna povezanost u molitvi snažnija od fizičke.

Zato pozdravljam ovu inicijativu patra Ike. Znam koliko mu je hrvatski narod na srcu, koliko stalno promišlja kako osnažiti naše zajedništvo i ovo je definitivno korak u pravom smjeru. Zato se nadam da ćemo i nakon ove pandemije nastaviti moliti zajedno. Budite radosni, šaljem svima puno pozdrava i Božji blagoslov gdje god se nalazili.”

https://www.facebook.com/KrunicaHrvata/videos/641721066672563/

Krunica Hrvata svega svijeta je online susret koji se prenosi uživo u zajedništvu istovremene molitve krunice Hrvata diljem svijeta. Krunica se moli za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba i za obnovu naše vjere te za sav narod.

Molitva je započela na poticaj patra Ivana Ike Mandurića, u subotu, 4. travnja, a naišla je na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Krunica se moli s početkom u 14 sati, po hrvatskom vremenu (UTC+2) što odgovara:

11 PM – Sidney, Melbourne (petak)
5 AM – Los Angeles
7 AM – Chicago
8 AM – Cleveland, Toronto, New York
9 AM – Santiago de Chile, Buenos Aires
1 PM – London, Dublin
2 PM – Beč, Berlin

Molitva se prenosi na YouTube kanalu OVDJE.

Detaljnije informacije o krunici potražite na Facebook stranici OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja