Budi dio naše mreže

"Toliko sam bio zagrižen košarkom, toliko sam uložio u taj sport. No, kad sam susreo Boga, shvatio sam da je glavna faca odnosno trener za kojeg se isplati igrati Isus Krist. On je trener svih trenera", posvjedočio je don Luka Klarica, koji će ubrzo reći Bogu svoj: "Evo me".

/ hk

Od osnovne je škole igrao košarku i lopta mu je uvijek bila u rukama, no jedan susret sa živim Bogom sve je promijenio. Sada se sprema zaigrati u ekipi najboljega trenera – Isusa Krista. Sinjanin don Luka Klarica u listopadu je prošle godine, po rukama riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, zaređen za đakona, a uskoro će primiti i drugi stupanj svetoga reda – prezbiterat.

U razgovoru s dominikancem fr. Ivanom Dominikom Iličićem za projekt “Pobjeda svetih” posvjedočio je o svome životnom putu i otkrio kako je Gospodin osvojio njegovo srce.

Poziv koji osjećam je milosni dar!

“U prvim danima i mjesecima moga obraćeničkog žara, prije nekih devet godina, kada sam susreo živoga Boga i iskusio Božju ljubav, bio sam gladan i žedan duhovnih sadržaja. Između ostaloga, čitao sam razne duhovne knjige i gledao razne video-isječke”, prisjetio se don Luka početka svoga puta s Kristom.

Tako su, prisjeća se don Luka, njegov brat, prijatelj i on, prije otprilike sedam ili osam godina, gledali svjedočanstvo o jednom duhovnom pozivu.

“Ja sam u jednom trenutku rekao njima dvojici: ‘Pa zašto se ne bismo i mi tako odvažili i krenuli kao ovaj?’ Oni su me pogledali i rekli: ‘Ah, ne bismo baš’. Ja sam odgovorio: ‘Baš imam osjećaj da bi bilo jako izazovno i avanturistički krenuti za Bogom, za Kristom'”, rekao je don Luka te otkrio da se radilo baš o svjedočanstvu fr. Ivana Dominika.

Bog iskorištava stanje ljudskog srca preko drugoga, odnosno iskorištava nečiju otvorenost Bogu na način da pošalje drugu osobu i kad ta osoba svjedoči, ona nešto upali u tebi, posvjedočio je don Luka.

Isus je trener svih trenera!

“Bog daje duši do znanja da ju zove da malo više zasladi srce s Božjom ljubavlju i Duhom da se čovjek, potaknut tom nasladom, pokuša odazvati. Poziv koji osjećam, ali i preispitivanje poziva, je milosni dar. Isto tako, još je veći milosni Božji dar odaziv”, poručio je don Luka.

Don Luka se, naime, bavio košarkom još od osnovne škole. Svakodnevno je trenirao, bio je državni reprezentativac u mlađim uzrastima, a jedno je vrijeme imao i privatnog kondicijskog trenera. Igrao je za više klubova i bio je, kako kaže, uistinu zagrižen košarkom. No, sve se promijenilo kada je susreo Isusa.

“Toliko sam bio zagrižen košarkom, toliko sam uložio u taj sport. No, kad sam susreo Boga, shvatio sam da je glavna faca, odnosno trener za kojeg se isplati igrati Isus Krist. On je trener svih trenera”, istaknuo je don Luka.

Bog ne bira savršene. Isplati se krenuti za njim!

Inače, don Luka je član duhovne obitelji “Omnia Deo“, čiji su utemeljitelji don Josip Radić i duhovna majka Jozefina Glasnović. To javno vjerničko društvo djeluje na području Riječke nadbiskupije.

“Možda i ovaj video ohrabri nekoga da krene putem poziva”, rekao je fr. Ivan Dominik, a don Luka je uputio ohrabrenje, rekavši: “Bog ne bira savršene. Isplati se krenuti za njim. Ne bojte se!”.

Molitvom podržimo don Luku, kao i sve one koji su se već odazvali ili koji će se tek odazvati Božjem pozivu. Pogledajte cijeli video!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja