Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fr-ivan-dominik-ilicic

"Gdje su oni koji su nas napadali na društvenim mrežama da smo im uzeli Isusa? Gdje su sad na misama?"

Jesmo li se kao Crkva snašli i uspješno nosili s izazovima putem interneta, društvenih mreža i tako održavali virtualno zajedništvo u vrijeme Covida-19, jesu li bitniji pastoralni projekti ili osobno svjedočanstvo vjere – na ova i mnoga druga pitanja u HKR-ovim "Argumentima" govorili su povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek, voditelj evangelizacijske zajednice "Sveti Maksimilijan Kolbe" na zagrebačkom Svetom Duhu fra Stjepan Brčina te studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić.

KRK Sudjelujte na misi "za život"!

Misa na nakanu za blagoslov majki, trudnica i novog života, za sretan porod i bogatstvo nataliteta otoka Krka, u organizaciji krčkog ogranka Pokreta za život, održat će se 31. kolovoza u vrtu pokraj kapelice Sv. Ane u jezgri staroga grada Krka. Misu će u 18 sati predvoditi o. Ivan Dominik Iličić, riječki studentski kapelan. "Ako bude padala kiša, misa će se slaviti u krčkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u 19 sati", poručio je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Iličić.

Krije li se kraj vječne podjele na ustaše i partizane te odbacivanje okova ideologija prošlosti u ovom kipu?

"Hrvati, ujedinimo se i krenimo naprijed slobodni od okova još uvijek neriješene prošlosti (...) Tko smo mi da okrutno za bilo koga kažemo: Neka je ubijen, zaslužio je. To je opasno i u duhu je mržnje koja truje naš narod. Želim da se odreknemo mržnje i prikažemo Gospodinu sve žrtve, sa svih strana, u svim ratovima", navodi u kratkom videu fr. Ivan Dominik Iličić pored kipa u Vrbniku na Krku koji predstavlja borca koji se bori knjigom, a ne puškom.

Pogledajte spot za pjevanu "Zlatnu krunicu"

Izdan je dugoočekivani spot za pjevanu "Zlatnu krunicu" na kanalu Pobjede Svetih, internetske platforme duhovne glazbe koja omogućava iskustvo molitve putem interneta.

Molitvom krunice do potpunog oprosta

"Ako je nešto dobro proizišlo iz ove situacije s koronavirusom onda je to da se krunica više moli u našim obiteljima. I ja sam počeo više moliti krunicu otkako je došao koronavirus, priznajem", poručio je studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić u videu u kojem govori o krunici i mogućnosti dobivanja potpunog oprosta.

U Rijeci snimljen spot za pjevanu "Zlatnu krunicu"

Pobjeda Svetih, internetska platforma duhovne glazbe koja omogućava iskustvo molitve putem interneta, uskoro će biti bogatija za novo djelo - glazbeni spot za pjevanu "Zlatnu krunicu".

VIRTUALNA KRUNICA Duhovno i molitveno zajedništvo mladih iz Rijeke sa svojim svećenicima

Nastale okolnosti uzrokovane korona virusom zaustavile su aktivnosti u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” i studentske kateheze Studentskom domu “Ivan Goran Kovačić”, ali s druge strane dovele su do kreativnih i lijepih ideja, a jedna od njih je i virtualna krunica koju je studentski kapelan u Rijeci, fr. Ivan Dominik Iličić, napravio kao dar i uskrsnu čestitku studentima i prijateljima.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja