Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fr-ivan-dominik-ilicic

ARGUMENTI HKR-a Molitve i post mogu utjecati na zbivanja u svijetu na taj način jer utječu na srca ljudi, njihova promišljanja i odnose

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija urednice Diane Tikvić u utorak 1. ožujka, uoči Pepelnice i početka korizme, o smislu posta, razlici između posta i nemrsa, pokori te o tome jesu li kršćani danas spremni na žrtvu govorili su salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije te karmelićanin o. Nikola Grizelj, odgojitelj bogoslova.

VIDEO Kardinal Vinko Puljić pjeva pjesmu "Tebi majko misli lete"

"Kada sam navršio 75. godina prema Zakoniku kanonskog prava poslao sam Svetom Ocu Franji pismo u kojem stavljam na raspolaganje svoj mandat. Tada je došla samo poruka da ostajem do daljnjega. Sada je papa Franjo donio odluku da me stavlja u mirovinu", poručio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u subotu, 29. siječnja, u oproštajnom govoru na završetku nadbiskupske službe u Sarajevu. Tim povodom donosimo video koji je na svojoj Facebook stranici objavio fr. Ivan Dominik Iličić.

Fr. Ivan Dominik Iličić: Bog nas mijenja kad mu otvorimo svoje srce!

Imao je osiguranu budućnost, nakon studija farmacije trebao je preuzeti obiteljski biznis, ali susret sa živim Bogom sve je promijenio u životu fr. Ivana Dominika Iličića. Nakon obraćenja, koje je započelo u Međugorju, otkrio je poziv za svećeništvom. Na upit: 'Gospodine gdje da idem?' odveo ga je u dominikance. Danas djeluje u Rijeci gdje, uz službu starješine u dominikanskom samostanu sv. Jeronima, kao studentski kapelan nastoji pomoći mladima da djelotvorno žive svoju vjeru.

CRES Mladi iz cijele Hrvatske zaplovili putem upoznavanja Blažene Djevice Marije

Krstarenje smo priveli kraju Marijinom poniznošću. Ona je savršen primjer kako zadržati čistu ljubav, ne navezati se ni na što i ni na koga. Marija nas sve upućuje na Boga i veličanjem Njemu daruje sve pohvale i milosti koje prima na Zemlji. Poniznost je istina o sebi, Bogu i drugima, da bismo je postali svjesni potrebno je neprestano rasti, padati i podizati se, poručili su mladi s duhovno-rekreacijskoga kampa na Cresu.

"Leteći padre" - pastoralac na romobilu

Razni su putovi i sredstva evangelizacije. U njih možemo ubrojiti i ona prijevozna - romobil. Naime, jednim takvim riječki studentski kapelan fr. Ivan Dominik Iličić obilazi ne samo studente, nego i potrebite. Sam svjedoči od kolike mu je pomoći ovo prijevozno sredstvo.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja