Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fr-ivan-dominik-ilicic

CRES Mladi iz cijele Hrvatske zaplovili putem upoznavanja Blažene Djevice Marije

Krstarenje smo priveli kraju Marijinom poniznošću. Ona je savršen primjer kako zadržati čistu ljubav, ne navezati se ni na što i ni na koga. Marija nas sve upućuje na Boga i veličanjem Njemu daruje sve pohvale i milosti koje prima na Zemlji. Poniznost je istina o sebi, Bogu i drugima, da bismo je postali svjesni potrebno je neprestano rasti, padati i podizati se, poručili su mladi s duhovno-rekreacijskoga kampa na Cresu.

"Leteći padre" - pastoralac na romobilu

Razni su putovi i sredstva evangelizacije. U njih možemo ubrojiti i ona prijevozna - romobil. Naime, jednim takvim riječki studentski kapelan fr. Ivan Dominik Iličić obilazi ne samo studente, nego i potrebite. Sam svjedoči od kolike mu je pomoći ovo prijevozno sredstvo.

VIDEO Fra Ivan Dominik Iličić: Stvarajmo i širimo mrežu ljubavi

Fra Ivan Dominik Iličić u videu koji je objavio na svojem Facebook profilu potiče nas na činjenje dobrih djela. Zajedno s braćom dominikancima iz Rijeke odlučo je pokrenuti akciju pod nazivom "Stvarajmo i širimo mrežu ljubavi" kojom žele pomoći obiteljima koje su pogođene potresom.

Katolički muškarci poručili: "Moramo gledati u Krista i On će nam dati snagu za ići dalje"

"Svaki muškarac je pozvan buditi, podržavati i štititi život. Ako muškarac u svome životu, bez obzira na to bio on u braku ili posvećenom životu ili u pripravi za nešto od toga, ne odluči braniti život, osjećat će se frustrirano i nesretno. Tu se krije kriza muževnosti", poručili su, između ostaloga, katolički muškarci na prvoj online konferenciji pod nazivom “Budi muškarac”.

Misa u 11:30 kod riječkih dominikanaca – "Htjeli smo da i taj dio dana bude zahvaćen milošću euharistije"

"Možda će ovaj termin odgovarati onima koji rade u centru Rijeke pa mogu iskoristiti pauzu na poslu za odlazak na misno slavlje. Također, mnogi dolaze u centar grada kroz jutro nešto obaviti pa je ovo dobra prilika da poslije odu na misu. Centar je živ tijekom dana, a nigdje nema prilike za slavlje mise. Misno slavlje je važno i htjeli smo da i taj dio dana bude zahvaćen milošću euharistije, koja razgoni tamu i donosi ljudima blagoslov", rekao je fr. Ivan Dominik Iličić, najavljujući novi termin misnog slavlja u crkvi sv. Jeronima u centru Rijeke.

DUBROVAČKE ZIDINE Razmatranje o slobodi i baštini

"Predivan naš Dubrovnik. Toliku baštinu ima, kršćansku povijest, veliku povijest. Molimo Gospodina da to ne bude samo povijest, već da vjera bude živa u Dubrovniku i u čitavoj našoj Hrvatskoj, diljem svijeta - svakim danom sve više", rekao je u novoj objavi na svojem Facebook profilu o. Ivan Dominik Iličić.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja