Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fr-ivan-dominik-ilicic

Krije li se kraj vječne podjele na ustaše i partizane te odbacivanje okova ideologija prošlosti u ovom kipu?

"Hrvati, ujedinimo se i krenimo naprijed slobodni od okova još uvijek neriješene prošlosti (...) Tko smo mi da okrutno za bilo koga kažemo: Neka je ubijen, zaslužio je. To je opasno i u duhu je mržnje koja truje naš narod. Želim da se odreknemo mržnje i prikažemo Gospodinu sve žrtve, sa svih strana, u svim ratovima", navodi u kratkom videu fr. Ivan Dominik Iličić pored kipa u Vrbniku na Krku koji predstavlja borca koji se bori knjigom, a ne puškom.

Pogledajte spot za pjevanu "Zlatnu krunicu"

Izdan je dugoočekivani spot za pjevanu "Zlatnu krunicu" na kanalu Pobjede Svetih, internetske platforme duhovne glazbe koja omogućava iskustvo molitve putem interneta.

Molitvom krunice do potpunog oprosta

"Ako je nešto dobro proizišlo iz ove situacije s koronavirusom onda je to da se krunica više moli u našim obiteljima. I ja sam počeo više moliti krunicu otkako je došao koronavirus, priznajem", poručio je studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić u videu u kojem govori o krunici i mogućnosti dobivanja potpunog oprosta.

U Rijeci snimljen spot za pjevanu "Zlatnu krunicu"

Pobjeda Svetih, internetska platforma duhovne glazbe koja omogućava iskustvo molitve putem interneta, uskoro će biti bogatija za novo djelo - glazbeni spot za pjevanu "Zlatnu krunicu".

VIRTUALNA KRUNICA Duhovno i molitveno zajedništvo mladih iz Rijeke sa svojim svećenicima

Nastale okolnosti uzrokovane korona virusom zaustavile su aktivnosti u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” i studentske kateheze Studentskom domu “Ivan Goran Kovačić”, ali s druge strane dovele su do kreativnih i lijepih ideja, a jedna od njih je i virtualna krunica koju je studentski kapelan u Rijeci, fr. Ivan Dominik Iličić, napravio kao dar i uskrsnu čestitku studentima i prijateljima.

VIDEO Živi Isus na ulicama Rijeke!

Fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac na službi u Rijeci, s Presvetim je prošao ulicama grada Rijeke. Njegov subrat, franjevac fra Tomislav Šanko s Presvetim je također blagoslovio svoje župljane, a tog istog jutra iznenadio je svoje župljane tako što je pozvonio na svaki ulaz, svake zgrade i donio blagoslovljene grančice. Bože, hvala Ti na našim svećenicima koji nalaze načine ostati uz svoj narod!

POBJEDA SVETIH Odreknimo se onoga nebitnog i zagledajmo se u ono bitno!

"Molimo svi zajedno da se takva ljubav očituje baš i u ovim teškim trenucima. Da bude puno divnih priča koje će očitovati ljubav koja je spremna izgubiti svoj život i žrtvovati sebe da bi se pomoglo drugome. Molimo zajedno za našu domovinu da se obrati, da se duhovno iscijeli i da se vrati onome bitnome baš u ovoj teškoj situaciji", rekao je fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac i studentski kapelan Riječke nadbiskupije, u osvrtu na sebedarnu ljubav don Giuseppea Berardellija, talijanskog svećenika koji se odrekao svoga respiratora i ustupio ga drugoj osobi.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja