Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovni-poziv

Kako razlučiti vlastiti poziv? Isusovci predlažu ovih pet koraka!

Poziv svakoga od nas uronjen je u vremeniti svijet, u određenu kulturu, vrijeme i prostor – vezan je uz određene potrebe. Dakle, moja ideja za život je provjerljiva u svakodnevnom životu, u kojem me Bog, dajući mi razne događaje, vodi prema svojoj volji. Bog ti je dao slobodu da usred nedaća slijediš Njegov put. On će te voditi! Ne boj se!

SVJEDOČANSTVO Moj životni put k cistercitima – od krize vjere do još snažnije želje za svjedočenjem Krista!

"Počeo sam se sve više tražiti, ali više ne u samoostvarenju vlastitim snagama, nego sam se počeo tražiti u Kristu, čitajući i meditirajući riječ Božju u Svetom pismu i u mnogim djelima koja su mi prenosila iskustva nasljedovanja Krista. I tu sam rekao 'da' svom pozivu – želim živjeti i svjedočiti samo Krista". Pročitajte snažno svjedočanstvo odgovora na Božji poziv cistercita Henricusa Damjanovića.

Sedam bitnih činjenica o vašem pozivu

Svaki je član Crkve pozvan na svetost (Lumen Gentium, 5). To znači da smo pozvani voljeti: voljeti Boga i voljeti jedni druge. Način na koji živimo taj poziv na svetost je naše zvanje. Donosimo sedam bitnih činjenica o pozivu.

Dirljiva svjedočanstva Kristovih zaručnica: U Njemu smo pronašle sve za čime naša srca žude!

"Gospodine, volja tvoja, to je radost moja; upoznati je, to je želja moja; vršiti je, to je sreća moja, jer ja te ljubim, Bože, Ljubavi moja". Ove riječi Blažene Marije Propetog dotiču samu srž redovničkog poziva, odnosno odgovora na Božji zov vlastitim životom. Pročitajte iskrena i dirljiva svjedočanstva članica Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje koje su Kristu rekle svoj "da" i posvetile život služenju Bogu i čovjeku.

Bog je odabrao našega sina, on ne pripada nama! On je instrument u Božjim rukama!

Mogu reći svim roditeljima, čija djeca razmišljaju o prihvaćanju poziva, da bi to trebali prihvatiti s radošću i da bi ih trebali podržati molitvom. Nemojte se bojati. To je dobra stvar i lijepo je vidjeti njihovu sreću. To je važnije od svega. Podržite svoje dijete, jer je to nešto što dolazi od Boga. Obitelj, čije dijete dobije poziv, zaista je blagoslovljena, poručuju roditelji čiji je sin odlučio posvetiti svoj život Bogu.

Kako prepoznati svoj poziv? Što je duhovni nemir, a što duhovna lijenost?

Temeljni poziv kojeg Bog upućuje svakom kršćaninu, kojeg nam upućuje svaki dan, je poziv na svetost! No, znači li to da moramo biti poput sv. Ante, sv. Franje ili sv. Klare, pita se povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende i ističe da je naš jedini uzor svetosti Isus Krist.

KARMEL BOŽJEG MILOSRĐA "Nastojimo ne biti Bogu zapreka kada će se naši plodovi vidljivo očitovati"

Pustinjačko-misionarska zajednica braće i sestara Milosrdnog Isusa i Blažene Djevice Marije od Gore Karmela ili kraće Karmel Božjeg milosrđa – po čemu su više znaniji – započeo je niz katehetsko-molitvenih susreta o temi: "Snagom ljubavi – sa sv. Malom Terezijom u otkrivanju srži Evanđelja". Susreti, dijelom i virtualni, započeli su prošle subote u njihovom pelješkom Karmelu, a novih pet susreta na istu temu zakazani su u sljedećim terminima: 27. ožujka, 10. travanja, 1. svibnja i 22. svibnja, najavili su.

Nova mrežna stranica hrvatskih kapucina posvećena duhovnom pozivu

S prvim danom mjeseca ožujka, Hrvatska kapucinska Provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića te njezino Vijeće za promicanje duhovnih zvanja, nakon višemjesečnih radova i pripreme, aktivirala je web stranicu u cijelosti posvećenu promociji duhovnih zvanja. Provincija je izradila i svoj stilizirani logo s kojim želi biti prepoznata u svojem djelovanju među Hrvatima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja