Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovni-poziv

Svećenik; primjer, vizionar, mentor, dadilja, pomiritelj, bračni savjetnik, učitelj Biblije i sve drugo

Ovisno u kojem ste dijelu zemaljske kugle razlikovao bi se vjerojatno i popis tri najteža zanimanja na svijetu. Svakako tu bi spadao posao vatrogasca, rudara, majke, bolničkog osoblja, ribara, pilota, vozača, vojnika, drvosječe i građevinskog radnika u visokogradnji. Vi, poštovani čitatelj Hrvatske katoličke mreže, slobodno odaberite ili pridodajte nešto svoje tom popisu, a mi uključujemo još jedno najteže zanimanje na svijetu.

Kako se trebamo odnositi prema pozivu kojeg osjećamo u sebi?

Ako nas dobri Bog zove, darovat će nam sasvim sigurno i sve ono potrebno za postati posvećena osoba. Tu je uvijek važno duhovno vodstvo preko kojega se može pomoći, no s druge strane treba znati da se kvalitete razvijaju s vremenom kako se dublje živi poslanje.

Što znači biti ministrant i zašto je ministrantska služba poziv?

Bliži se spomendan jednog od najmlađih svetaca Katoličke Crkve i gorljivog ministranta, svetog Dominika Savija koji je umro s nepunih petnaest godina. Povodom svečeva spomendana prisjetimo se što to znači biti ministrant i zašto su nam ministranti važni.

Hrvatski kapucini objavili nesvakidašnji oglas za posao koji se može raditi po čitavom svijetu

Facebook stranica naših kapucina 'Duhovni poziv' objavila je vrlo neobičan oglas – možda je bolje reći 'natječaj' za 'duhovni poziv'; za buduće svećenike, redovnike i redovnice, uglavnom, kako su sami napisali: traži se radnik na neodređeno vrijeme, nije nužno radno iskustvo, natječaj vrijedi do svršetka svijeta, a u slučaju da taj posao nije baš za vas ponudili su i oglas za jedan drugi sezonski posao. Vrijedi ga svakako pogledati, možda se ipak negdje pronađete.

Strahovi koji nas prate kad želimo odgovoriti pozivu

Danas se mnogo govori da ima sve manje i manje duhovnih poziva. Kada se gleda brojčano, to je istina. No kada bi se moglo pogledati u ljudska srca otkrili bi veliki broj ljudi koji su pozvani na duhovni poziv, no blokiraju ih strahovi i nesigurnost vjere.

Tereza Marelić: Ni sva bogatstva SAD-a ni luksuz Italije nisu me odvratila od Krvi Kristove

Mlada Zadranka koja je s jedne strane dugo osjećala poziv da slijedi Isusa, a s druge je privlačio život koji je kao i njezine vršnjakinje željela jednostavno živjeti. No, ni boravak u Americi ni gotovo pet godina rada u Italiji za jednu poznatu obitelj - gdje je upoznala i otkrila tajne bogatstva, raskoši, život moćnika ovog svijeta - nisu je zaustavili na putu prema duhovnome pozivu. Sve to samo su odgodili. Ona se zove Tereza Marelić i zajedno s drugim djevojkama danas je u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, a sestre su presretne jer u jednoj godini u zajednicu im je ušlo četiri djevojke. Toga dugo nije bilo.

Putevi koji ti mogu pomoći razabrati Božji plan

Duhovni poziv je osobna stvar i nema redovitog pravila kako Bog nekoga poziva. Bog poštuje našu osobnost i ponaša se prema nama kao prema osobama. On poštuje našu slobodu i želi da koristimo svoj razum i srce u pokušaju da otkrijemo svoj poziv.

Kako razlučiti vlastiti poziv? Isusovci predlažu ovih pet koraka!

Poziv svakoga od nas uronjen je u vremeniti svijet, u određenu kulturu, vrijeme i prostor – vezan je uz određene potrebe. Dakle, moja ideja za život je provjerljiva u svakodnevnom životu, u kojem me Bog, dajući mi razne događaje, vodi prema svojoj volji. Bog ti je dao slobodu da usred nedaća slijediš Njegov put. On će te voditi! Ne boj se!

SVJEDOČANSTVO Moj životni put k cistercitima – od krize vjere do još snažnije želje za svjedočenjem Krista!

"Počeo sam se sve više tražiti, ali više ne u samoostvarenju vlastitim snagama, nego sam se počeo tražiti u Kristu, čitajući i meditirajući riječ Božju u Svetom pismu i u mnogim djelima koja su mi prenosila iskustva nasljedovanja Krista. I tu sam rekao 'da' svom pozivu – želim živjeti i svjedočiti samo Krista". Pročitajte snažno svjedočanstvo odgovora na Božji poziv cistercita Henricusa Damjanovića.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja