Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenistvo

Vlč. Hrvoje Zovko: Od potvrde za kumstvo do svećeništva

Vlč. Hrvoje Zovko, svećenik Sisačke biskupije i student liturgike na Papinskom liturgijskom Institutu sv. Anselma u Rimu, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na Veliku srijedu, 5. travnja 2023. gdje je okupljenim vjernicima ispričao kako je dobivanje potvrde za kumstvo bilo početak njegove slagalice prema svećeništvu.

Dekret ipak nije samo papir - on sastavlja i rastavlja

"29. lipnja, Petrovo. Dan svećeničkog ređenja većine naših svećenika. I danas će "neki novi klinci" obećati poštovanje i poslušnost svom biskupu i njegovim nasljednicima", piše na Facebook stranici "Župa Kraljice mučenika - Vukovar". Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Znate li tko je bio svećenik Melkisedek?

Melkisedek nije samo svećenik, nego je ujedno kralj i time pokazuje istinsko čovjekovo dostojanstvo i bitno obilježje ljudske vladavine. Vladar ima svoje obveze pred Bogom, njemu će polagati račun za svoju vlast. Dužan je brinuti se za Božju proslavu u zajednici kojom upravlja. Melkisedek je stranac, nije pripadnik Božjega naroda – Izraela – koji s Abrahamom započinje svoj povijesni hod. Tako je Melkisedek dokaz da se Božji autoritet ne ograničava na samo jedan rod i jezik.

Dragi svećenici, od srca vam hvala na svemu što činite za nas!

"Dobri pastir, župnik po Božjem srcu, najveće je bogatstvo koje dobri Gospodin može jamčiti župi i jedan od najvrjednijih darova Božjega milosrđa", rekao je sv. Ivan Maria Vianney, poznat i kao Župnik Arški, koji je znao nevjerojatnu vrijednost svećeništva. Iskazujemo li zahvalnost našim svećenicima zbog svega što čine za nas i molimo li za njih? Zastanimo na trenutak i od srca im zahvalimo na svemu!

Svećeništvo – dar Srca Isusova

Srce Sina Božjega svojim kucanjem određene pojedince dariva pozivom na svećeništvo koje se stoga može smatrati njegovim darom. Jeste li znali da je upravo iz toga razloga kapelica Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu posvećena Presvetom Srcu Isusovu?

Svećenici su duhovni očevi koji in persona Christi posreduju dar vječnoga života!

Prečesto zaboravimo što se krije iza značenja riječi "oče" kada se obraćamo svećeniku. Međutim, svećenik uistinu jest otac i to se očituje na mnoge načine koje često uzimamo zdravo za gotovo. Sjetite se zahvaliti svećeniku koji je promijenio vaš život! Zahvalite mu na duhovnom očinstvu i ne zaboravite moliti za njega!

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

Nedjelja Dobrog Pastira 57. je svjetski dan molitve za zvanja. Na današnji dan katolici su pozvani promovirati zvanja za svećenički, duhovni i posvećeni život te ponuditi posebne molitve za one koji su pozvani služiti. Papa Franjo je tim povodom još 8. ožujka uputio poruku koju donosimo u cijelosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja