Budi dio naše mreže

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski u subotu 1. lipnja, za vrijeme mise tijekom koje je podijelio i sakrament potvrde, krstio je Josipu, sedmo dijete obitelji Dodić u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

/ mdj
Uz Josipu, Blaž i Elizabeta roditelji su Marije, Patrika, Lorene, Paška, Roberta i Nike. Obitelj Dodić tom je prigodom imala dvostruko slavlje jer je njihovom sinu Patriku, uz još stoosamdesetero mladih pripravnika za sakrament kršćanske zrelosti, biskup Gorski podijelio sakrament potvrde.

Foto: NATAŠA ČURIĆ I SNJEŽANA KIRINIĆ GRUBIĆ

U homiliji je biskup zahvalio roditeljima novokrštenice na prihvaćanju dara života. Krizmanicima je naglasio da se ugledaju na primjer ove obitelji kad za koju godinu budu osnivali svoje obitelji poručivši im neka tada ne budu škrti u darivanju života.  Na misi su koncelebrirali župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije Norbert Ivan Koprivec i župni vikar Antonio Kovačić uz asistenciju đakona Filipa Pranjića i više ministranata župe, od kojih su čak devetorica ovom prilikom primili sakrament potvrde.
Misno slavlje uzveličao je pjesmom župni zbor mladih „Navještenje“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja