Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krstenje

Provjeri tko ti krade identitet koji ti je Bog dao

"Mi smo od Boga primili osobnu iskaznicu koja potvrđuje tko smo, a to je da smo njegovi i da smo građani neba. Bog nas je po krštenju „posvojio“. Postajemo njegova djeca i time i nama govori ove riječi: Ovo je sin moj ljubljeni, ovo je kći moja ljubljena u njemu/njoj mi sva milina. Ovo su riječi potvrde i za nas. Bog i nas potvrđuje i govori da njemu pripadamo i da njemu idemo. Svjedočimo to svakoga dana kako bi se za nas mogla reći ona izreka: Kakav otac, takav sin/ takva kći, jer kad oponašamo Boga tada nam nitko ne može ukrasti naš identitet jer je izgrađen na čvrstom temelju krštenja". piše vlč. Mario Žigman, studentski kapelan u Osijeku.

Koja je simbolika vode prilikom krštenja?

»Ili zar ne znate: koji smo god kršteni u Krista Isusa, u smrt smo njegovu kršteni. Krštenjem smo dakle zajedno s njime ukopani u smrt, da kao što Krist slavom Očevom bî uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života« (Rim 6, 3-4).

Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Bralić u Kaštel Kambelovcu

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit je u nedjelju, 6. lipnja u crkvi sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu misno slavlje za vrijeme kojega je krstio malenoga Boška, peto dijete u obitelji Ante i Ivane Bralić. Uz malenoga Boška roditelji Bralić imaju još Hanu, Juru, Blaža i Tončija. Pozdravivši roditelje, sestru i braću, kuma i rodbinu malenoga krštenika nadbiskup je upitao nazočne koliko živimo po svome krštenju i koliko smo svjesni njegove važnosti i vrijednosti?

Doći u Nebo

Kratki biblijski odlomak koji je dao sv. Petar u Djelima apostolskim pomaže nam razumjeti više o tome kako doći do neba. Čuvši propovijed koju je držao na Pedesetnicu, mnogi su bili pogođeni u srcu i upitani što bi trebali učiniti. Petar je odgovorio: „Pokajte se i krstite se svi u ime Isusa Krista za oproštenje svojih grijeha; i primit ćete dar Duha Svetoga “(Djela 2,38).

Isus se utjelovio, umro i uskrsnuo imajući na umu mene. Kako to nije vrijedno dijeljenja?

Krštenjem započinje život kršćanina, dajući mu darove milosti i novi život, ali u prvih nekoliko desetljeća nakon Isusova uzašašća na nebo krstili su se uglavnom odrasli. Povijest Katoličke crkve vrvi nevjerojatnim pričama o obraćenju. U naše moderno doba jedno od presudnih svjedočanstava bila je priča o obraćenju Scotta Hahna, koju se sjećam da sam je slušao na kaseti. Nadahnuo je milijune katolika, kao i Jeff Cavins, Fr. Don Calloway, Steve Ray i mnogi drugi. Mislim da je to dokaz da milosti izlivene na pojedine članove Kristova tijela osvježavaju Crkvu u cjelini. Volim priče o obraćenjima; podsjećaju me i čine vidljivom snagu milosti da se promijene srca. Tko je od nas bez grijeha? Tko ne može suosjećati s oklijevanjem svetog Augustina da cijelo svoje srce preda Kristu?

Biskup Šaško krstio Rebeku, osmo dijete u obitelji Gečević

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 14. ožujka, u zagrebačkoj župi sv. Ivana XXIII., pape, u Dubravi, pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško predslavio je euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je krstio Rebeku, osmo dijete Sima i Manuele Gečević. Uz biskupa su u koncelebraciji sudjelovali župnik vlč. Kristo Brkić, pastoralni suradnik župe vlč. Kristijan Tušek te prof. fra Ante Crnčević.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja