Budi dio naše mreže

Ključna riječ: velika-gorica

FOTO Nakon 20 godina slavljena mlada misa u Velikoj Gorici

Svečano i emotivno bilo je u Velikoj Gorici. Nedjelja 11.lipnja, 2023. godine posebno će ostati zapisana u sjećanjima župljana i u knjigama župe Navještenja gdje je nakon 20 godina ponovno slavljena mlada misa.

Župe bl. Alojzija Stepinca (3/4): Velika Gorica

Uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca kojeg slavimo 10. veljače, donosimo reportaže iz župa posvećenih našem Blaženiku. U Zagrebačkoj nadbiskupiji one se nalaze u Bestovju-Novakima-Rakitju, Velikoj Gorici, na Trnjanskoj Savici u Zagrebu i u Dugoj Resi.

ARGUMENTI "'Samo za povlaštene i bogate' ima mjesta u javnim domovima za starije; bolesnima i siromašnima preostaje skuplji privatni smještaj"

Trenutno je manje od 3 posto starijih od 65 godina zbrinuto u organiziranim oblicima institucionalne skrbi kao što su domovi za starije, a potrebe su višestruko veće. Na mjesto u državnom i županijskom domu često se čeka godinama, a privatni su zbog svoje visoke cijene - koju ne prati uvijek kvaliteta usluge - mnogima nedostupni. Ima li kakvih pomaka na tom području, što je donio novi zakon u okviru reforme sustava socijalne skrbi i na koji način bi se država i lokalna zajednica trebala brinuti o svojim starijim građanima bila je tema Argumenata 9. studenoga.

VELIKA GORICA Kršteno šesto dijete obitelji Đaković

U župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u nedjelju 11. rujna na misnom slavlju župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec krstio je, kao izaslanik Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije, Doru, šesto dijete obitelji Đaković.

"Učimo s 4 šape" - projekt koji oduševljava djecu za učenje!

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić, u utorak 2. studenoga gostovali su: Marina Mužek učiteljica razredne nastave, Ivana Dubovečak, profesorica hrvatskog jezika i Ana Odak, voditeljica terapijskog psa, a u studiju nam se pridružio i pas Kota.

HODOČASNIČKI DNEVNIK Više od 2000 vjernika iz Velike Gorice zahvalno hodočastilo Mariji Bistričkoj po 28. put

Ulazimo u Bistričko svetište oko 15.30 praćeni zvonima s tornja bazilke. Pozdravljamo Majku Božju Bistričku pjesmom i ophodom oko oltara. Dirljivo je gledati kako i mladi i stari, iako teška i umorna koraka, u procesiji obilaze oko Marijina oltara nježno ga dodirujući rukom, upirući pogled u Marijin kip na oltaru, zahvaljujući za mnoge izmoljene milosti, ali i utječući se Majci na daljnji zagovor. Široki osmjesi krase lica, a samo Gospodin zna razloge suza u očima hodočasnika.

‘KINČ OSEBUJNI’ - ures posebni grada Velike Gorice - 28. zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Ispred župne crkve Navještenja BDM u subotu, 31. kolovoza krenut će po 28. put rijeka hodočasnika, vjernika iz svih triju velikogoričkih, kao i iz župa Velikogoričko-odranskog dekanata te iz Posavine, Pokuplja, Karlovca, Siska i Zagreba, izreći zahvalu Majci Božjoj jer je svojim zagovorom očuvala Veliku Goricu. Premda je ljudskim očima izgledalo nemoguće da ćemo ostati netaknuti, Bogu ništa nije nemoguće. Potrebna je samo vjera, a nju su imali oni koji su s pouzdanjem dali zavjet i s ljubavlju ga krenuli ispuniti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja