Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-mijo-gorski

Biskup Gorski krstio sedmo dijete obitelji Horvat u Župi sv. Nikole, biskupa u Bistri

Na nedjelju Božje riječi, treću nedjelju u liturgijskoj godini, 22. siječnja u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u Bistri tijekom euharistijskog slavlja kršten je Matej Horvat, sedmo dijete obitelji Horvat. Roditelji Darko i Anamarija uz Mateja imaju još šestero djece Anu Lauru, Valentinu, Paulu, Davida, Gabrielu i Niku.

Biskup Mijo Gorski krstio peto dijete u obitelji Šušković

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski predslavio je sveto misno slavlje u nedjelju 23. listopada 2022. u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju na kojem je krstio peto dijete u obitelji Ivana i Željke Šušković, bračnog para koji je vrlo aktivan u Župi.

Biskup Gorski: “Majka Marija čuvarica je naših domova”

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski predvodio je svečano misno slavlje u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju u subotu, 10. rujna u sklopu 291. Zavjetnog hodočašća vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu. U nastavku donosimo nekoliko riječi mons. Gorskog koje je želio istaknuti u svojoj propovijedi.

Biskup Gorski: Pravo na odgoj mora ostati pravo roditelja i tu kao vjernici i kao građani ne možemo popuštati

Župa sv. Ane u zagrebačkom Rudešu proslavila je u utorak 26. srpnja svetkovinu nebeske zaštitnice svečanom večernjom misom koju je predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski i procesijom s kipom sv. Ane. Govoreći o odgoju djece, biskup Gorski je upozorio: "Svjedoci smo kako se već maloj djeci mimo volje roditelja nameću ideje 'nespojive sa zdravim razumom i naravnim ljudskim bićem'. I to nameću uglavnom one osobe koje se svim silama protive pravu nerođenih na život, ali bi zato 'djecu koju su drugi s ljubavlju prihvatili i rodili odgajali po svome'."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja