Budi dio naše mreže

"Točno prije godinu dana, 22. ožujka 2020. godine u 6:24 Zagreb je pogodio snažan potres jačine 5,5 stupnjeva po Richteru. Potres, koronavirus… Možda nas ovakve situacije pokekad odvedu u mislima u pitanja tipa:”Kako bi mogao izgledati kraj svijeta i kada bi mogao biti? Što bi učinio da znam da će biti sutra, ili još danas?” Ako živimo svjesni da smo stvoreni za Nebo, i svim srcem se pripremamo za vječni život s Bogom te svjesni da se za ovoga života opredjeljujemo za Nebo ili protiv Neba, onda nemamo razloga za strah… Narode moj... Ne bojte se!" U nastavku donosimo razmišljanje koje je vlč. Stjepan Ivan Horvat objavio na svojem Facebook profilu.

/ dz
“Točno prije godinu dana, 22. ožujka 2020. godine u 6:24 Zagreb je pogodio snažan potres jačine 5,5 stupnjeva po Richteru. Domovi mnogih su uništeni, a život je izgubila i 15 – ogodišnja djevojčica Anamarija Carević, snažno nas je to sve potreslo, no Zagreb mora živjeti dalje.
Potres, koronavirus… Možda nas ovakve situacije pokekad odvedu u mislima u pitanja tipa:”Kako bi mogao izgledati kraj svijeta i kada bi mogao biti? Što bi učinio da znam da će biti sutra, ili još danas?”
Puno je filmova katastrofe, filmova koji pokazuju mogući kraj svijeta: „2012”, „Dan nezavisnosti” ili “Armagedon”… Obično završavaju herojskim djelima male grupice ljudi koji, u zadnjim sekundama, uspiju spasiti svijet. Znate ono kad Bruce Willis kod odbrojavanja na 00:00:02 stisne crvenu tipku i spasi svijet. Takvi filmovi potaknu nas na razmišljanje o mogućem kraju svijeta. Kraj svijeta, na više mjesta, spominje i Biblija. Naprimjer:
»Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba. No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas…” (Usp. Lk 21,5-19)
Kada će se ovo ispuniti?
Dovoljno je pogledati dnevnik, i zapitati se ne ispunjavaju li se ove riječi već danas? Svakodnevno smo na televiziji bombardirani informacijama o ratovima, epidemijama, prirodnim katastrofama,… Mnogi su kršćani i danas progonjeni… Jesu li to znakovi da se bliži kraj svijeta? Trebamo li se bojati? Čega? Trebamo li se za kraj pripremati i kako se pripremiti? Koliko god ovaj odlomak Lukinog evanđelja izaziva strah, zanimljivo je kako završava ovaj odlomak:
„Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti!“ (Lk 21,19)
Naš život će se završiti to je sigurno, stat ćemo pred Boga i i položiti račun za ono što smo ovdje na zemlji učinili ili što nismo učinili. Pokušajmo biti dobro pripremljeni za taj važan trenutak. Ako živimo svjesni da smo stvoreni za Nebo, i svim srcem se pripremamo za vječni život s Bogom te svjesni da se za ovoga života opredjeljujemo za Nebo ili protiv Neba, onda nemamo razloga za strah…
Narode moj… Ne bojte se!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja