Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zagreb

Nevrijeme oštetilo crkve diljem Hrvatske i BiH

Nakon orkanskog nevremena koje je poharalo Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, donosimo informacije o razmjerima štete koju su pretrpjele neke župe. Što je na njihovim područjima točno oštećeno u nevremenu, za HKM komentiraju župnici zagrebačkog, vukovarsko-srijemskog i toliškog kraja.

Biskup Košić pridružio se moliteljima krunice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Uz Zagreb, krunicu su muškarci molili i u Dubrovniku ispred crkve Sv. Križa,  u Karlovacu na Trgu J. J. Strossmayjera, u Osijeku na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale), u Slavonskom Brodu na Korzu, u Splitu na Peristilu, u Šibeniku na Trgu branitelja Domovinskog rata (Krešimirovom domu), u Trogiru na Trgu sv. Ivana Pavla II., u Vinkovcima na Trgu bana J. Šokčevića (kod kipa Presvetoga Trojstva), u Virovitici, na adresi Matije Gupca 63 (u vojarni kod križa),  u Zadaru ispred katedrale sv. Stošije.

Fra Zlatko Vlahek: Svetište Majke Božje od Kamenitih vrata, jest svetište, koje nas u našem hodu poziva da zastanemo

Jutarnje misno slavlje blagdana Pohoda Blažene Djevice Marije i Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, u srijedu 31. svibnja na Kamenitim vratima predvodio je fra Zlatko Vlahek OFMConv., tajnik Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Na misnom slavlju koncelebrirali su o. Danijel Vranešić, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda, Zagreb - Gornji grad, vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i vlč. Tomislav Hačko, pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka, evanđelista, Zagreb - Gornji grad.

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, svečano će se proslaviti u srijedu, 31. svibnja 2023. godine, kada se ujedno slavi Dan Grada Zagreba.

Zagrepčani u subotu hodaju za život

Hod za život u Zagrebu održat će se u subotu, 20. svibnja 2023. godine. Okupljanje započinje u 10:30h, na Trgu Republike Hrvatske (HNK). U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje.

Maturanti NKG-a obilježili spomen na treću obljetnicu smrti Anamarije Carević

Na treću obljetnicu smrti Anamarije Carević, tragično preminule 15-godišnje djevojke koja je, kao tadašnja učenica prvog razreda Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti na zagrebačkoj Šalati, jedina žrtva potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu širu okolicu 22. ožujka 2020. godine, slavljena je misa zadušnica u župi sv. Klare u Zagrebu gdje se, na obližnjem groblju, nalazi i njeno posljednje počivalište na kojem iščekuje uskrsnuće mrtvih, vjeroispovijest koju je pokojnica za života vjerno ispovijedala.

Časni sluga Božji fra Vendelin Vošnjak - Učitelj i primjer duhovnosti

„Sluga Božji fra Vendelin Vošnjak bio je čovjek silne vjere i duboke, autentične molitve.” Preminuo je 18. ožujka 1933. godine na glasu svetosti. Postupak za njegovo proglašenje blaženim, otvoren 1963., sretno je priveden kraju. Stoga je Crkva 18. prosinca 2000. godine „Dekretom o krepostima“ potvrdila da je fra Vendelin ostvario život herojskim krepostima i time zavrijedio naslov časni sluga Božji.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja