Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zagreb

Katolički dječji vrtići pomažu korisnicima socijalne samoposluge

Na apel Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć korisnicima Socijalne samoposluge odazvala su se i dva katolička dječja vrtića iz Zagreba. Zajedno s prilozima djeca su u kutije stavila poruke i crteže kojima žele prenijeti potrebitima da su i oni važni te da netko uvijek misli na njih. "Nadam se da ste dobro. Bog vas voli i čuva. Neka vas blagoslovi", bila je jedna od poruka.

Lice Grada: Tajna zaustavljenih kazaljki na satu pored Zagrebačke katedrale

Jeste li ikad pomislili kakvu poruku iz davnih dana šalje stari sat koji se nalazi na zidu bočno od katedrale? Zaustavio se u jednom, za povijest grada Zagreba i cijele Hrvatske, važnom trenutku. Od onda je podsjetnik na jedan strašan dan kakav su nedavno proživjeli svi stanovnici Zagreba.

ZAGREB U kenotaf ove crkve uklesano je 15 840 imena poginulih branitelja!

"Na slavu Trojedinoga Boga, u čast Blažene Djevice Marije, ova se crkva podiže kao zadužbina hrvatskih katolika da se u njoj trajno prikazuje Kristova žrtva za sve koji su darovali živote za dobrobit i slobodu svoje domovine", piše u povelji posvete crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Zašto trebamo biti ponosni na Milku Trninu?

Milka Trnina bila je najveća hrvatska operna umjetnica, članica državne opere u Münchenu, prva Tosca londonskoga Covent Gardena i Metropolitan Opera Housea. Rodila se kao kći mlinara 19. prosinca 1863. godine u Doljnjem Sipu, mlinarskom otočiću u Vezišću u Moslavini, u današnjoj općini Križ, pedesetak kilometara udaljenom od Zagreba. Umrla je 18. svibnja 1941. u Zagrebu.

Gotovo svi zagrebački muzeji i galerije stradali u potresu

Gotovo svi zagrebački muzeji i galerije pretrpjeli su znatnu štetu u potresu koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka. Razmjeri uništenoga tek se zbrajaju, no već sada je jasno da je šteta neprocjenjiva. Dobre vijesti stižu iz Arheološkog muzeja – Vučedolska golubica i Solinjanka neoštećene su i na sigurnom.

Kubanski ansambl Ars Longa u prijateljskom posjetu Hrvatskoj

Ugledni i poznati glazbeni ansambl Ars longa (Havana, Kuba) održat će u četvrtak, 23. siječnja koncert u Đakovu. Koncert je naslovljen “Serenísima una noche”, a na programu je sakralna i svjetovna glazba Latinske Amerike 17. i 18. stoljeća. Organizatori koncerta koji će se održati u dvorani Centra za kulturu s početkom u 19 sati su Đakovačko-osječka nadbiskupija i Grad Đakovo.

Zagreb dobio Muzej vlakića

Jedna od najvećih maketa željeznice u Europi, Backo Mini Express postaje Muzej vlakića čime Zagreb među prvima u svijetu dobiva ovakvu rijetku izložbu i stalni postav s gotovo 140 vlakova u pokretu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja