Budi dio naše mreže

"Jedan od najljepših romana koje sam čitao nosi upravo takav naslov. Netko je pitao Isusa što može učiniti za njega, a Isus mu je odgovorio: 'Daj mi svoje brige!' I ti i ja imamo svoje brige. Što ćemo s njima? Dajmo ih Učitelju...", poručuje fra Josip Vlašić u novom videu rubrike "Večernje misli".

/ hk

Dan ide svome smiraju, a ja sam nešto nostalgičan, rekao je fra Josip te istaknuo da se sjetio jednoga romana kojega je, još kao srednjoškolac, pročitao. “Roman se zove ‘Daj mi svoje brige’, a napisao ga je Jan Dobraczynski. Roman govori o odnosu između Nikodema i Isusa. Ne sjećam se detalja u romanu, ali sjećam se da sam bio oduševljen njime”, istaknuo je fra Josip.

Naime, roman donosi pisma koje Nikodem piše Isusu. “U jednom pismu, dvadesetom po redu, Nikodem pita Isusa što mogu učiniti za tebe. Isus mu spremno odgovara: Nikodeme, možeš nešto učiniti za mene. Daj mi svoje brige – njih trebam, njih čekam. Daj mi svoje brige”, prisjetio se fra Josip.

Nemojte se brinuti tjeskobno za svoj život!

Svatko od nas, nastavio je fra Josip, ima svoje brige i živi s njima. “I Isus je imao svoje brige. Sjetimo se njegove tjeskobe u Gecemanskom vrtu. On je sa svojim brigama došao svome Nebeskome Ocu i razgovarao je s Njim o njima, povjerio je svoje brige svome Nebeskom Ocu.”

Također, Isus je govorio o brigama i pozvao nas da ne budemo zabrinuti. “Nemojte se brinuti tjeskobno za svoj život. Svojom zabrinutošću i brigama, ne možeš ništa dobro učiniti sebi. Ne možeš, rekao je, život produljiti niti za jedna lakat. Ne možeš nešto dobro učiniti svome životu ako se brineš”, istaknuo je fra Josip.

Zato nam Isus daje dva primjera i govori: Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Promotrite poljske ljiljane, kako rastu! Ne muče se niti predu. A kažem vam: ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih.

Tjeskoba nas razdire i uništava naš život!

“Bog je tvoj otac, on se još više brine o tebi i zato nemoj biti zabrinut. Isus nam to kaže, ali brige ostaju dio naših života. Ipak smo zabrinuti. Ponekad budemo baš tjeskobno zabrinuti. Ta tjeskobnost nas razdire i uništava naš život. Ta zabrinutost toliko zna opteretiti naše postojanje”, naglasio je fra Josip.

Što ćemo učiniti sa svojim brigama? “Učimo od Isusa! On kaže Nikodemu: Daj mi svoje brige! Na kraju dana, baš u smiraj – mogu stati pred Gospodina i reći mu da ne znam što ću sa svojim brigama”.

Kako istinski stati pred Gospodina i predati mu sve svoje zabrinutosti i opterećenja, saznajte u videu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja