Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-josip-vlasic

Održano drugo motohodočašće i blagoslov u Masnoj Luci

Drugo motohodočašće i blagoslov motora održano je u nedjelju u Masnoj Luci na Blidinju. Motoristi su počeli pristizati već u 9 sati, a u 10 sati je započela sveta misa koju je predvodio fra Josip Vlašić. Prije mise svećenici su bili na raspolaganju za ispovijed, a molila se i krunica. Okupilo se stotinjak motorista.

Fra Josip Vlašić: Svi se nađemo pred križem, prihvatimo ga kao Krist

U emisiji "Tolle lege/ Uzmi i čitaj" Radija Mir Međugorje u utorak, 14. ožujka 2023. predstavljena je knjiga “Pred križem – Otajstvo križa u tvome životu”. Riječ je o molitveniku iz pera fra Josipa Vlašića, a predivnim slikama ga je obogatila splitska umjetnica Karin Grenc. Knjiga je podijeljena na tri poglavlja. Na prvom mjestu je molitva Puta križa (14 postaja) s uvodom samog autora, zatim je tu fra Josipova meditacija: Dodirujem Tvoje rane, Isuse; i na kraju su Male litanije ljubavi.

Nije isto biti duhovan i biti pobožan

Voditelj Franjevačke kuće molitve Masna Luka fra Josip Vlašić prije nekoliko godina iznio je razmišljanje o pobožnim ljudima i duhovnosti. U čemu je razlika i nije li samorazumljivo da netko tko je pobožan gaji i zdravu duhovnost? Možda to ne mora nužno biti tako? Pročitajte u nastavku.

Kršćanin bez mise je kršćanin bez srca, a kršćanin bez srca je mrtav kršćanin

"Bez pričesti sudjelovanje na misi nikad nije potpuno. Zato ne odgađaj ispovijed, nego čim prije pođi na nju kako bi ponovno živio u milosti i sjedinio se sa svojim Srcem u svetoj pričesti. Ako otkriješ ljepotu svete mise, otkrit ćeš i kako je divan i silan Bog u tvome životu. Upravo to ti želim. I obećavam ti da ćeš tada otkriti jednu posve novu dimenziju vlastite sreće. To je predokus neba u koje te pričest postupno uvodi i za koje te priprema. A samo je to, na koncu, bitno – zar ne? Sve ostalo je važno, nešto više, a nešto manje. Bitno je doći u nebo i sačuvati svoje Srce. Čuvaj ga! Čuvaj Srce u svom srcu. Ako izgubiš Srce, džabe ti sve", poručuje fra Josip Vlašić u svojem promišljanju.

Fra Josip Vlašić poziva na pomoć u gašenju požara na Čvrsnici

"Lijepo je vidjeti toliki trud vatrogasaca, članova Gorske službe spašavanja i civilne zaštite, dobrovoljaca, mještana, planinara... Svi se trude dati svoj dio u borbi s vatrom. I to je jako važno! Puno toga se može postići kada si spreman dati dio sebe. I kako bi nam lijepo i ljepše u društvu bilo kada bi bilo više onih koji su spremni dati mali dio sebe. A to uvijek možemo. I svi to možemo - ako hoćemo! Načina je mnogo kako to možemo učiniti!", poručuje fra Josip Vlašić koji se nalazi u Franjevačkoj kući molitve Masna Luka.

1 2 3 15
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja