Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tjeskoba

Pobožnost prema svetoj Marti ublažava tjeskobu

Uvijek sam dijelila posebnu povezanost sa svetom Martom iz Betanije. Moje osobno putovanje da prevladam tjeskobu, zabrinutost, opsesivno-kompulzivni poremećaj i stalno kretanje u svakodnevnom i duhovnom životu odražava njezino putovanje u Evanđelju. Providnosno mi je Bog dao čast da se rodim na njezin blagdan. Evo nekoliko načina na koje ova nevjerojatna svetica pomaže u ublažavanju tjeskobe.

VLČ. TOMISLAV ŠAGUD: "Uvijek dođi k Isusu, bez obzira u kakvom se stanju nalaziš"

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu donosimo tumačenje nedjeljnih čitanja s naglaskom na evanđelje u kojem slušamo o susretu Isusa Krista s Martom i Marijom u njihovom domu. "Slušamo poznati opis Isusova susreta s Martom i Marijom. Često na Mariju gledamo kao na onu pobožniju u koju se trebamo ugledati. No i Marta je ta s kojom se u ovoj priči možemo poistovjetiti i koja nam svojim primjerom može pomoći doći do Isusa", piše vlč. Tomislav Šagud.

Što nam strah čini i kako to uspješno zaustaviti

Procjena naših sposobnosti ovisi o nama samima, o našoj prirodi (biologija) i o našim prethodnim iskustvima, kako onima koje smo stekli kroz priče drugih (odgoj, škola) tako i onima s kojima smo se sami susretali. Iskustvo raznih ishoda u raznim situacijama nas uvjerava tko smo, što smo, koliko smo (ne)sposobni i (ne)moćni te u skladu sa zaključkom te procjene reagiramo borbom ili bijegom.

VEČERNJE MISLI Daj mi svoje brige!

"Jedan od najljepših romana koje sam čitao nosi upravo takav naslov. Netko je pitao Isusa što može učiniti za njega, a Isus mu je odgovorio: 'Daj mi svoje brige!' I ti i ja imamo svoje brige. Što ćemo s njima? Dajmo ih Učitelju...", poručuje fra Josip Vlašić u novom videu rubrike "Večernje misli".

Mladi, tjeskobni ste, uplašeni, usamljeni? Ovo je nešto za vas!

Frustracija zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

Kako se riješiti tjeskobe i depresije?

Đavao traži nadmetanje, podjelu, htio bi da mladi u ovomu društvu budu podijeljeni i izgubljeni, da budu deprimirani i tjeskobni; đavao želi da svaki mladi čovjek bude sam protiv svih.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja