Budi dio naše mreže

Bogoslovi, studenti i profesori Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu sudjelovali su u srijedu na općoj audijenciji u Vatikanu. U sklopu pozdrava vjernicima na različitim jezicima nakon redovne kateheze Papa ih je pozdravio te im, između ostalog, poručio: "Potičem vas prije svega da uskladite intelektualni rad s osobnim i crkvenim životom."

/ sa

“Srdačno pozdravljam hrvatske hodočasnike, osobito bogoslove, studente i profesore Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Dragi prijatelji, ohrabrujem vas da se posvetite s marljivošću i predanošću svojim studijima, kako biste bili „spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama“ (1 Pt 3, 15). Potičem vas prije svega da uskladite intelektualni rad s osobnim i crkvenim životom. Ova korizma neka vam bude milosno vrijeme u kojem ćete obnoviti predanje svoga srca i uma Gospodinu. Hvaljen Isus i Marija!” glasio je Papin pozdrav vjernicima na hrvatskom jeziku.

Bogoslovi, studenti i profesori KBF-a u Đakovu na Papinskom sveučilištu Gregoriani. Izvor: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja