Budi dio naše mreže

Milosrdne sestre sv. Križa su u Đakovu 19. ožujka, na svetkovinu sv. Josipa te na prvi od 13 utoraka posvećenih sv. Antunu Padovanskom, primile u kandidaturu Luciju Ofenbeher.

/ im

Lucija Ofenbeher je 26. studenoga 2023. godine stupila u samostan u Đakovu. Došla je iz Župe sv. Petra Apostola iz Petrijevaca. Svoju želju da bude primljena u kandidaturu izrekla je provincijalnoj poglavarici s. Valeriji Široki, nakon molitve Srednjega časa u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu.

U odgovoru na njezinu molbu provincijalna poglavarica je naglasila kako su utemeljitelji Družbe a također i bl. s. Ulrika Nisch i bl. s. Zdenka Schelingova, kao i sv. Josip, imali pogled neprestano usmjeren prema Bogu, odakle su dolazile snage za svaki novi odaziv i svako novo hrabro izrečeno „da“ Bogu. Osvrnula se zatim na njene riječi molbe te izrekla riječi ohrabrenja u ime cijele zajednice koja je želi u vremenu rasta i upoznavanja zajednice podupirati, posebno molitvom i svjedočenjem za Krista za kojim su pošle.

Slijedilo je primanje znaka Tau. Svoju molitvu predanja i zahvalnosti Lucija je izrazila pjevajući pjesmu „Ja znam da Bog za mene ima put“.

Obredu su nazočile sestre iz provincijalnoga vodstva, iz Provincijalne zajednice, iz zajednice Doma sv. Josipa, iz Novicijatske formativne zajednice, kao i sestre Postulatske formativne zajednice: s. Doroteja Krešić, kućna poglavarica i voditeljica Postulatske formativne zajednice, s. Dragica Ivkić i s. Nada Martinković, zajedno s postulanticama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja