Budi dio naše mreže

Ključna riječ: studenti

FOTO Svečano obilježen početak akademske godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

"Pandemija koronavirusa označila je godinu 2020. To ste na jedinstven način iskusili vi, brucošice i brucoši, završavajući srednju školu, polažući maturu i upisujući se na fakultete. Pandemija je postala naša svakidašnjica, karakterizira sva područja našega života, od javnoga do privatnog, od gospodarskoga do društvenog. Prisiljava nas na novi način ponašanja, tako i susret u ovom obliku je nešto novo, što nismo mogli predvidjeti. Međutim, temeljna poruka Evanđelja na koju nas Isus neprestano poziva jest da se zlo može pobijediti samo dobrim", poručio je kardinal Josip Bozanić na početku nove akademske godine studenticama i studentima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

DUHOS Studentsko ljetovanje u Jablancu

Udruga Duhovnost osječkih studenata organizirala je od 24. do 31. kolovoza 2020. godine ljetovanje u Jablancu za studente koji su aktivni u nekom od timova studentskog pastorala Đakovačko-osječke nadbiskupije te su se tijekom cijele godine angažirali oko svjedočenja i promicanja vjere među mladima.

OHIO Franjevačko sveučilište u Steubenvilleu najesen će novim studentima platiti troškove školarine

Sredstva za financiranje školarina dijelom su pokrivena iz sveučilišnih pričuva, a ideja za korištenje ovog novca došla je nakon što je o. Pivonka zatražio od profesora i djelatnika da mu se pridruže u molitvi za „svježe, kreativne ideje nadahnute Duhom Svetim“ kako bi odgovorili na izazove s ​​kojima se Sveučilište i njegovi studenti susreću zbog pandemije.

KBF U ZAGREBU: Profesori i studenti pomažu studentima u potrebi

Studentski zbor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu raspisao je natječaj za stipendije u srijedu, 13. ožujka za potrebite studente svoga fakulteta. O samoj inicijativi i odazivu studenata i profesora, razgovarali smo s predsjednicom Studentog zbora KBF-a, Sanjom Bobaš-Pupić.

Studenti i profesori s KBF-a u Đakovu sudjelovali na općoj audijenciji u Vatikanu

Bogoslovi, studenti i profesori Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu sudjelovali su u srijedu na općoj audijenciji u Vatikanu. U sklopu pozdrava vjernicima na različitim jezicima nakon redovne kateheze Papa ih je pozdravio te im, između ostalog, poručio: "Potičem vas prije svega da uskladite intelektualni rad s osobnim i crkvenim životom."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja