Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-bosco

Don Bosco i vino

Nakon teške bolesti, koja ga je snašla u Varazzeu između 1871. i 1872., za objedom je uzimao malo vina s vodom. Vojvotkinja od Laval Montmorencyja svakoga mu je mjeseca slala dvanaest boca izvrsnog vina za oporavak, ali nikad nije sve popio; što više, od toga je častio goste i, u izvanrednim zgodama, podijelio ga s drugima za stolom. Tako se prikupila oveća količina vina koje se trošilo godinama nakon don Boscove smrti.

Don Mihovil Kurkut: Don Bosco je bio poput nas, imao je svoje muke, poteškoće, nedoumice, svakodnevne borbe

Blagdan sv. Ivana don Bosca proslavljen je u ponedjeljak 31. siječnja u Župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru gdje djeluju salezijanci, a svečano večernje misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je don Mihovil Kurkut. Iznoseći niz poticaja u preispitivanju našeg osobnog odnosa s Gospodinom, don Mihovil je u snažnoj propovijedi istaknuo važnost znanja da nas Gospodin ljubi i da dajemo sebe u susrete.

DON IVAN BOSCO Marija je učinila čudo

Don Bosco tada zamoli prisutne da ga prate jakom vjerom i molitvom Mariji Pomoćnici kršćana. Pristupi dječakovu krevetu, pomoli se i blagoslovi ga. Ubrzo nakon toga, dječaka pusti groznica i on živnu kao da nije ni bio bolestan. Svi su bili radosni i povicima veličali sveca. On im na odlasku reče da ne zaborave zahvaliti Mariji Pomoćnici.

VIDEO Mladi s Jaruna objavili video "Otac mladih"

"Draga djeco i dragi mladi, ako želite pronaći mjesto koje će biti poput vašeg drugog doma, mjesto gdje će te upoznati prave prijatelje, mjesto koje će vam pomoći da razvijete vaše talente i da postanete bolji ljudi i kršćani, onda se smjesta pokrenite i potražite vama najbliži oratorij", poručio je don Tomislav Lukač u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja