Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-bosco

DON MIHOVIL KURKUT Ova knjiga je prigoda da se vratimo na izvore

U organizaciji Hrvatske salezijanske provincije i Salesiane, knjiga „Salezijanski izvori: Don Bosco i njegovo djelo“ Salezijanskog povijesnog instituta predstavljena je 21. ožujka u dvorani don Petra Šimića pri crkvi „Sveta Mati Slobode“ u Zagrebu.

Držite đavla podalje – Sveti Ivan Bosco otkriva kako

U svojoj ulozi upravitelja duša, don Bosco je postao poznat po svojoj praktičnoj mudrosti o tome kako rasti u duhovnom životu. U nastavku donosimo njegove riječi o tome kako đavla držati podalje od svoje duše.

Don Bosco savjetuje o odgoju djece

Jedna od najizazovnijih stvari u odgoju djeteta je znati kako i kada disciplinirati. Što roditelj (ili učitelj) treba učiniti kada dijete zna koje točno "tipke" treba pritisnuti za maksimalan izazov, a čini se da ništa ne funkcionira?

Papa Franjo: Sveti Ivan Bosco je “promijenio povijest”

U nedavnom intervjuu za talijanski dnevnik La Stampa, papa Franjo je još jednom pohvalio ovog sveca, ističući njegovu sposobnost da mladima pruži prave alate za njihov intelektualni rast i rast u vjeri, unatoč ponekad teškim okolnostima.

OBITELJ ZELENIKA Don Bosco je odigrao veliku ulogu u našim životima

"Budite radosni i odvažni. Osluškujte volju Božju i onda hrabro naprijed bez obzira na to što kaže svijet jer će svakakvih mišljenja i komentara biti. U braku se držite supružnika, aktivno gradite brak - radosni supružnici su i radosni roditelji", poručila je Josipa Zelenika u svojem razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Saznajte kako su masoni pokušali ubiti don Bosca

Povijest bilježi koliko su masoni mrzili svetog Ivana Bosca, utemeljitelja salezijanaca, čiji blagdan Crkva slavi 31. siječnja, ali manje su poznati njihovi pokušaji da ga ubiju.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja