Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-bosco

Hrvatska salezijanska provincija bogatija za četiri nova svećenika

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić zaredio je u subotu 6. svibnja u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Žepču četvoricu đakona Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca za svećenike.

Što je don Boscov oratorij i kako pomaže mladima?

Koliko si vremena iz udobnosti svoga doma proveo na društvenim mrežama? Koliko si puta htio otići popiti kavu s prijateljem, ali baš tad nitko nije imao vremena? Koliko si puta htio odigrati neku društvenu igru ili sport, ali si shvatio da bi organizacija predugo trajala? Koliko si puta u srcu osjetio želju za volontiranjem s mladima, ali nisi znao gdje i kako? Koliko si puta htio moliti, ali ti je bilo preteško i predosadno samom? Koliko si puta imao neku ideju, ali ju nisi imao gdje ostvariti? Zasigurno si uočio onaj svoj talent s kojim bi mogao tako puno doprinijeti, ali ti za to nedostaje još nekoliko ljudi.

Više od 400 mladih na izvorima salezijanske duhovnosti

Uskrsni tjedan za salezijance i njihove mlade bio je rezerviran za posjet zavičaju don Bosca i izvorima salezijanske karizme. Uz vodstvo dvadesetak salezijanaca više od 400 mladih iz različitih dijelova Hrvatske uputilo se u Torino, a tekstu donosimo njihove dojmove.

Što možemo naučiti iz Don Boscova odgojnog sustava?

Don Bosco je istinski vjerovao da u svakom čovjeku, pa bio on i najgori kriminalac, postoji barem malena točka dobra po kojoj je moguće pridobiti njegovo srce i u njega donijeti Krista. To potvrđuje i njegova misao: „Mlade ne samo da treba voljeti, oni trebaju i osjetiti da su voljeni.“

Pročitajte kako je Bog poslao psa da spasi život don Boscu

"Don Bosco je jedne večeri morao izaći zbog nekog hitnog posla, ali je našao sivog psa kako leži na pragu. Pokušavao ga je pomaknuti, preskočiti ga. No, pas je stalno režao i gurao ga natrag. Pa mu je majka Margareta, koja je već poznavala tog psa, rekla: 'Ako ne želiš slušati mene, onda barem poslušaj psa: nemoj izaći'. Idućeg dana don Bosco je saznao da ga je te noći, na jednoj krivini, čekao ubojica s pištoljem", priču iz života sv. Ivana Bosca, apostola mladih, objavljenu na Facebook stranici Don Bosco Hrvatska prenosimo u cijelosti.

Kako je don Bosco uspio skupiti 30 tisuća franaka za kuću za oratorij

Dugi trijem, prostrano dvorište, crkva prikladna za svete obrede, sve je to izazvalo neviđeno oduševljenje mladića. Na tom je mjestu međutim postojao strašan i neslućen suparnik. Nije to bio nijedan od brojnih pokojnika koji su počivali u obližnjim grobovima, nego živa osoba, kapelanova domaćica. Čim je čula pjesmu, razgovor i, priznajmo to, galamu dječaka, bijesno je izjurila iz kuće. Naherene kape i rukama podbočivši bokove, počela je strogo koriti zaigrano mnoštvo. Zajedno s njom oglasili su se neka djevojčica, pas, mačka i sve kokoši, te se činilo da će uskoro izbiti europski rat.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja