Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-bosco

DON IVAN BOSCO Marija je učinila čudo

Don Bosco tada zamoli prisutne da ga prate jakom vjerom i molitvom Mariji Pomoćnici kršćana. Pristupi dječakovu krevetu, pomoli se i blagoslovi ga. Ubrzo nakon toga, dječaka pusti groznica i on živnu kao da nije ni bio bolestan. Svi su bili radosni i povicima veličali sveca. On im na odlasku reče da ne zaborave zahvaliti Mariji Pomoćnici.

VIDEO Mladi s Jaruna objavili video "Otac mladih"

"Draga djeco i dragi mladi, ako želite pronaći mjesto koje će biti poput vašeg drugog doma, mjesto gdje će te upoznati prave prijatelje, mjesto koje će vam pomoći da razvijete vaše talente i da postanete bolji ljudi i kršćani, onda se smjesta pokrenite i potražite vama najbliži oratorij", poručio je don Tomislav Lukač u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Voliš Don Bosca i mlade? Zasuči rukave i pomogni!

Oratorij Don Bosca na Knežiji u Zagrebu djeluje ako ustanova u kojoj se kroz različite aktivnosti, s kulturnim, duhovnim i rekreativnim sadržajima mladima pruža cjeloviti odgoj, i sve s konačnim ciljem spasa duše.

Zagrebačka župa djeci pomaže besplatnim online instrukcijama

Župa Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu od prošlog tjedna započela je s besplatnim online instrukcijama. Za Hrvatsku katoličku mrežu detalje donose voditelj oratorija don Mario Bobić te koordinatorica online instrukcija Monika Kajinić.

Don Boscovi savjeti kako nadvladati epidemiju

Dok strahujemo pred epidemijom koronavirusa, slušamo ohrabrujuće riječi pape Franje da ovo teško razdoblje živimo snagom vjere, čvrste nade i žarke ljubavi prema bližnjemu. To je kristolika ljubav koja se daje do kraja, teško shvatljiva u suvremenom svijetu u kojem smo radi vlastite sigurnosti spremni odreći se i najviših vrijednosti. Kao primjer te kristolike ljubavi salezijanac don Ivan Terze, župnik Marije Pomoćnice na splitskom Kmanu, objavio je na svom Facebook profilu priču iz života sv. Ivana Bosca, apostola mladih, koju prenosimo u cijelosti.

Tko kaže da ne možeš biti svet?

Dvojica salezijanskih bogoslova Steve DeMaio i Steve Eguino, poznati kao The Bosco Boys, snimili su pjesmu kojom poručuju svima, posebno mladima, da mogu postati svetima.

Veliki sportski uspjeh salezijanske mladeži

Na jubilarnim 30. Međunarodnim igrama salezijanske sportske mladeži održanima u Ljubljani od 30. travnja do 5. svibnja, ekipe iz Hrvatske bile su izuzetno uspješne.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja