Budi dio naše mreže

Papa Franjo poslat će nadbiskupa Bologne kardinala Mattea Zuppija u Moskvu 28. i 29. lipnja s ciljem „osnaživanja gesta ljudskosti koje mogu doprinijeti promicanju rješenja za aktualnu tragičnu situaciju i pronalaženja putova prema pravednom miru”, potvrdio je 27. lipnja Tiskovni ured Svete Stolice.

/ dp

Kardinala Zuppija pratit će dužnosnik Državnog tajništva Svete Stolice. Talijanski je kardinal prethodno posjetio Kijev 5. i 6. lipnja, gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i drugim visokim vladinim dužnosnicima.

Tijekom susreta kardinal Zuppi prenio je zabrinutost pape Franje za ukrajinski narod. Kardinal je istaknuo potrebu da uključene strane daju prioritet dijalogu i pronađu zajednički jezik za pravedno rješenje rata.

Sastanak s predsjednikom Zelenskim pružio je priliku za raspravu o koracima za ublažavanje patnje, ponovnu izgradnju povjerenja i poticanje pomirenja.

Kardinal Zuppi ponovio je spremnost Vatikana da pomogne diplomatskim kanalima i humanitarnim inicijativama.

Kao papin mirovni izaslanik, posjetom kardinala Zuppija Moskvi želi se naglasiti predanost Svete Stolice aktivnim naporima za izgradnju mira i suradnju s međunarodnim partnerima u ime mira, piše Vatican News.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja