Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-stolica

Dan hrvatske diplomacije

Dan hrvatske diplomacije obilježava se u spomen na 879. godinu, kada je papa Ivan VIII. hrvatskom knezu Branimiru uputio pismo kojim mu je priznao zemaljsku vlast nad Hrvatskom. U to doba bilo je to najviše međunarodno priznanje, čime je Hrvatska priznata kao suverena država, u današnjem smislu.

VIDEO Sveta Stolica udvostručila broj zaposlenih žena!

Godine 2010. u Vatikanu je bilo zaposleno 697 žena, dok ih je prošle godine bilo 1016, pokazuju rezultati ankete Vatican Newsa objavljeni u petak 6. ožujka. Zanimljiv je i podatak da je najviše žena zaposleno upravo u vatikanskim medijima.

NA DANAŠNJI DAN Sveta Stolica priznala suverenost i nezavisnost Republike Hrvatske

Uloga Svete Stolice, sjedišta Katoličke Crkve, u hrvatskoj povijesti u više se navrata pokazala izuzetno bitnom. U novije vrijeme ona se očitovala u snažnoj potpori hrvatskom narodu u vrijeme Domovinskog rata. U dramatičnim trenucima papa Ivan Pavao II. pozivao je na prekid agresije na Hrvatsku te u više navrata isticao potrebu za međunarodnim priznanjem nove države.

Sveta Stolica

Savjet pripremila dr. sc. Sanda Ham.

FOTO Pogledajte kako izgledaju predivni Vatikanski vrtovi

Hrast iz Asiza koji je papa Franjo posadio kao vidljivi znak cjelovite ekologije novi je dodatak predivnim Vatikanskim vrtovima koji datiraju još iz srednjovjekovnih vremena, a u 16. stoljeću im je Donato Bramante podario renesansni dizajn koji je danas nadopunjen mnogim skulpturama uglavnom posvećenim Djevici Mariji.

Sveta Stolica nastavlja borbu za zaštitu maloljetnika

U Tiskovnom uredu u Vatikanskoj apostolskoj palači u ponedjeljak 25. veljače održan je Interdikasterijalni sastanak u užem sastavu posvećen temi borbe protiv zlostavljanja maloljetnika, priopćio je privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja