Budi dio naše mreže

Svakog mjeseca na određeni datum možemo se pridružiti u molitvi određenom misionaru ili misionarki koji na istaknuti datum u svojoj zajednici mole za prijatelje misija u domovini, sve dobročinitelje i čitatelje Radosne vijesti.

/ mk

Misionarsko djelovanje naših misionara i misionarki u neprestanoj je dinamici zbog okolnosti u kojima se pojedine sredine i zemlje nalaze. Nedavno je upućen poziv na molitvu za narod Haitija koji trpi nasilje i ubilačke aktivnosti od strane bandi koje vladaju zemljom. Nemojmo nikada štedjeti na molitvi i molimo za naše misionare i misionarke kao i narod kojemu su poslani.

Oni redovito mole za sve nas u domovini. Međutim, prije godinu dana Papinska misijska djela započela su aktivnost Zajedno u molitvi s misionarima i misionarkama. Svakog mjeseca na određeni datum možemo se pridružiti u molitvi određenom misionaru ili misionarki koji na istaknuti datum u svojoj zajednici mole za prijatelje misija u domovini, sve dobročinitelje i čitatelje Radosne vijesti.

Mjesec siječanj završit će u molitvenom zajedništvu s misionarkom na Haitiju, s. Mirjam Filipović. S. Mirjam poručila je da kada dopustimo Gospodinu da nas vodi, kada slijedimo kompas njegove ljubavi, on sve izvede na dobro. Stoga će u utorak 30. siječnja, ujutro u 6 sati (12 sati po našem vremenu), vlč. Eventz Dorval slaviti svetu misu i zajedno sa s. Mirjam i okupljenim župljanima moliti za prijatelje misija u našoj domovini i čitatelje Radosne vijesti.

Foto: Papinska misijska djela

S. Mirjam Filipović u misije je otišla 2. veljače 2015. godine i nedavno je bila primorana napustiti misijsku postaju u kojoj je djelovala radi neprestanog terora naoružanih banda. Sada je na novoj lokaciji i aktivno nastavlja svoju službu. Zahvaljujući biskupu mons. Josephu Gontrandu Décosteu, ordinariju Biskupije Jérémie, s. Mirjam nastavila je svoje misijsko djelovanje u mjestu Jèrèmie u župi Notre-Dame du Cap koja je osnovana na svetkovinu Uznesenja BDM 15. kolovoza 2023. godine.

Vlč. Eventz Dorval i s. Mirjam Filipović / Foto: Papinska misijska djela

Potrebe Crkve su velike i potrebna im je podrška u svakom pogledu, a posebno u novoosnovanoj župi. Uz s. Mirjam tu djeluje župnik vlč. Eventz Dorval. Započeli su s gradnjom župne kuće te potrebnog radnog prostora kako bi mogli služiti Gospodinu u bratu čovjeku, a posebno onima u najvećoj potrebi. Župni pastoral obuhvaća sve aspekte kršćanskoga i školskog obrazovanja i odgoja djece i mladih, kao i brigu o siromašnim obiteljima i bolesnima, za koje se nema tko brinuti, ali o svima ostalima koji su potrebni pomoći u raznim situacijama.

Župna crkva / Foto: Papinska misijska djela

Bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazimo, molitva povezuje i tu nema daljine. Povežimo se u molitvi i budimo most da preko nas i drugi osjete Božju ljubav.

Ne zaboravimo da Bog ne traži velika djela nego našu ljubav kojom ćemo ta djela činiti. Zato, udružimo se u molitvi i molimo jedni za druge, to je najveći dar koji možemo dati!

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite Nacionalnomu misijskom uredu u Zagrebu na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja