Budi dio naše mreže

Na 51. godišnjem Hodu za život u Washingtonu koji će se održati 19. siječnja, sudionicima će biti ponuđen niz aktivnosti uključujući sudjelovanje u "Life Festu", jutarnjem molitvenom programu s misom, glazbom i svjedočanstvima.

/ mp

Već drugi put “Life Fest” organiziraju bratstvo Kolumbovi vitezovi i Družba Sestre života na kojem će se moliti za nerođene uoči Hoda, javlja Catholic News Agency.

Kolumbovi vitezovi su najveća svjetska katolička bratska organizacija te provode nekoliko pro-life inicijativa koje uključuju podršku centrima za trudnice i domovima za majke.

Družba Sestre za život je redovnička zajednica sa sjedištem u New Yorku čija je misija zaštita ljudskih života.

“Svaka ljudska osoba stvorena je na Božju sliku”, ističe se na mrežnoj stranici “Life Festa” dodajući da “naš svijet vapi za iscjeljenjem”.

“Nalazimo se u kritičnom trenutku u povijesti koji zahtijeva novu viziju. Pad Roea nije kraj. Obnovimo našu predanost ljubavi. Budimo agenti iscjeljenja u slomljenom svijetu. Trebamo jedni druge”, piše na mrežnoj stranici.

“Life Fest” održava se od 6 do 11 sati, a otvara ga katolička grupa Damascus Worship.

Podsjetimo, 100 tisuća sudionika su na prošlogodišnjem okupljanjem na Hodu za život pozdravili odluku kojom je u lipnju ukinuta presuda „Roe v. Wade“ iz 1973. godine, kojom je u SAD-u bio legaliziran pobačaj i koji je bio i povod za organiziranje Hoda za život.

Hod za život u Washingtonu slijedi nakon “Life Festa” s pro-life skupom koji počinje u podne u National Mallu koji uključuje pro-life govore i besplatan koncert uživo.

Taj Hod, koji se naziva “najvećom godišnjom demonstracijom za ljudska prava” u svijetu, održava se svake godine u siječnju kako bi se obilježila godišnjica presude “Roe protiv Wadea”, slučaja Vrhovnog suda iz 1973. koji je legalizirao abortus u cijeloj zemlji.

Više od 60 milijuna nerođene djece ubijeno je od sudske presude “Roe protiv Wadea” koja je poništena u lipnju 2022. odlukom Vrhovnog suda.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja