Budi dio naše mreže

"Lijepo je po prvi puta u povijesti vidjeti sveca u trapericama, tenisicama i trenirci. To je važna poruka. Možemo doživjeti njegovu svetost na jedan svima blizak način jer je upravo Bog svima blizak", poručio je vlč. Carlos Ferreira, rektor Svetišta ogoljenja u Asizu gdje je pohranjeno tijelo Sluge Božjega Carla Acutisa.

/ ps

Od 1. do 17. listopada, hodočasnici koji idu u Asiz moći će u Svetištu ogoljenja pored crkve Marije Velike pomoliti se kod groba Carla Acutisa, koji će biti proglašen blaženim 10. listopada, javlja Aciprensa. 

Carlo Acutis iz mila je poznat kao “cyber” apostol euharistije, aludirajući na njegovu veliku ljubav prema računalima, kao i ljubav prema euharistiji, i na njegovu mladost – naime, Carlo je kao 15-godišnjak preminuo od leukemije 2006.  te je 2018. proglašen Slugom Božjim.

Lijepo je po prvi puta u povijesti vidjeti sveca u trapericama, tenisicama i trenirci.

Rektor Svetišta ogoljenja, vlč. Carlos Acácio Gonçalves Ferreira rekao je za Aciprensa i EWTN: “Lijepo je po prvi puta u povijesti vidjeti sveca u trapericama, tenisicama i trenirci. To je važna poruka. Možemo doživjeti njegovu svetost na jedan svima blizak način jer je upravo Bog svima blizak”.

Objasnio je kako hodočasnici koji dolaze u Asiz naravno dolaze i zbog sv. Franje i sv. Klare, koji čak i nakon 800 godina dotaknu mnoga srca. No, kako je naglasio, “Carlo nam poručuje da je danas vrijeme da živimo upravo tu svetost, ta duhovna avantura kojoj pristupamo bez straha, živeći po volji Božjoj i iskusiti radost pripadanja Bogu”.

Stoga, riječima rektora Ferreire, Carlo u Asiz donosi “duhovnu snagu, duhovnu obnovu i sposobnost prodiranja u srdaca naših mladih”.

To je fenomen koji jedino Duh Sveti može objasniti, kako mladić od 15 godina može privlačiti toliko ljudi.

Priznao je kako je oduševljen brojem hodočasnika koji u Asiz dolaze moliti za zagovor uskoro blaženog Carla. Kada su se mjere povodom pandemije postupno ukidale, dolazili su ljudi iz raznih kontinenata, dobi, kako svećenika, biskupa, redovnika tako i mladi, obitelji… “To je fenomen koji jedino Duh Sveti može objasniti, kako mladić od 15 godina može privlačiti toliko ljudi”.

“Volim čuti svjedočanstva hodočasnika koji imaju brojne priče osobnog obraćenja i ozdravljenja, kako fizički tako i duhovno”. Tako je vlč. Ferreira ispričao priču jednog 20-godišnjeg mladića koji je slučajno naišao na Carlovu priču putem Interneta.

Velečasni, siguran sam da je to djelo Carla Acutisa.

“Priča se polako urezala u njegov život te je zatim neočekivano sanjao Carla i počeo prijateljevati s njim. Ovaj je mladić patio od napadaja panike te je zahvaljujući Carlovom zagovoru uspio ih nadvladati. Zatim se vratio u svetište kako bi zahvalio Bogu i Carlu za njegovo ozdravljenje, jer već dva mjeseca nije doživio napadaj i osjećaj se puno bolje. Govorio mi je: ‘Velečasni, siguran sam da je to djelo Carla Acutisa'”.

Carlo Acutis je i na poseban način dotaknuo srce samog vlč. Ferreire, koji je poručio kako voli nazvati Carla “malenim učiteljem”, jer mu je pomogao da ponovo otkrije dar euharistije i ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji.

Istaknuo je Carlovu gorljivost za živim Kristom, prisutan u euharistiji. “To je nešto što se već zna i vjeruje, no Carlo budi naša uspavana srca”.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja