Budi dio naše mreže

Ključna riječ: carlo-acutis

Majka bl. Carla Acutisa moli za potresom pogođene ljude

Skupina talijanskih volontera iz Giavena, Villarfocchiarda i Val Susa e Val Sangone, mjesta u provinciji Torino, predvođena pavlinom o. Natanaelom Krajinovićem i don Antonellom Taccoriem, pohodila je u srijedu Sisačku biskupiju. Gosti iz Italije uvjerili su se u razmjere ogromne štete koju je izazvao veliki potres u petrinjskome i sisačkome kraju, a domaćini su neplanirano i spontano imali nenadanu priliku komunicirati s majkom bl. Carla Acutisa.

Hinduist o blaženom Carlu Acutisu: „Morao sam se vratiti, u tom dječaku je bilo zaista nešto posebno!“

"Pripadam hinduističkoj brahmanskoj kasti, to je najviša, svećenička kasta u hinduizmu. I kako dolazim iz jedne takve obitelji uistinu je teško obratiti se na kršćanstvo, mi smo vrlo snažno vezani za svoju vjeru. Ali susrevši Carla upoznao sam istinu vječnog života", svjedoči kućepazitelj obitelji Acutis i Carlov vjerni pratitelj Rajesh Mohur koji o misi i važnosti Euharistije do tada nije znao ništa. "On me je sve to naučio, bio je uistinu moj učitelj!"

Snažno svjedočanstvo p. Nagya o susretu s bl. Acutisom: Njegov primjer štovanja euharistije zadivljuje!

Donosimo vam predivno svjedočanstvo p. Božidara Nagya, postulatora bl. Ivana Merza, koji je imao priliku susresti se s blaženikom Karlom Acutisom kroz njegovu izložbu o Euharistijskim čudesima i njegovom majkom Antonijom. Naime, p. Nagy u Rimu prisustvovao izložbi o Euharistijskim čudesima 2005. godine koju je pripremio tada 11-ogodišnji Karlo Acutis. Na toj izložbi nije bilo riječi o čudu u Ludbregu te je p. Nagy svojim prilogom u knjizi koja prati tu izložbu uvrstio i ludbreško euharistijsko čudo. Tek je nedavno čitajući o mladom Acutisu shvatio da je upravo on priredio izložbu u Rimu.

VIDEO Blaženi Carlo Acutis: Dječak kojeg je osvojio Krist!

Splitsko-makarska nadbiskupija prevela je homiliju kardinala Agostina Vallinija prilikom proglašenja blaženim Carla Acutisa 10. listopada na svečanoj misi u Asizu. Blaženi Carlo, kojeg se naziva web misionarom i svecem u trapericama, umro je 2006., kada je imao samo 15 godina, nakon što je obolio od leukemije.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja