Budi dio naše mreže

Ključna riječ: asiz

Legenda o sv. Franji u stihu

Uz nadolazeći blagdan Gospe od Anđela, koji franjevačka obitelj slavi kao veliku svetkovinu, donosimo dio iz Legende o sv. Franji u stihu, koji govori o odnosu serafskog Oca Franje s crkvicom Porcijunkulom. Ovu Legendu donosimo iz Franjevačkih izvora, na hrvatskom jeziku u cijelosti objavljenih 2012. godine.

Pročitajte pismo koje je Chiara Corbella Petrillo prije smrti napisala sinu Francescu

"Nemoj se nikada obeshrabriti, dragi moj sine, jer Gospodin nikada ništa ne oduzima. Ako nam nešto ne daje, to je samo zato što nam želi dati puno više. Zahvaljujući Mariji i Davideu još smo se više zaljubili u vječni život i više se ne bojimo smrti. Bog nam ih je uzeo kako bi nam dao veće srce, otvoreno za prihvaćanje vječnosti već sada u ovome životu", zapisala je Chiara Corbella Petrillo u pismu svome sinu Francescu, nakon čijeg je rođenja preminula od posljedica teške bolesti.

USKORO BLAŽENIK Carlo Acutis je svetac u trapericama koji budi uspavana srca

"Lijepo je po prvi puta u povijesti vidjeti sveca u trapericama, tenisicama i trenirci. To je važna poruka. Možemo doživjeti njegovu svetost na jedan svima blizak način jer je upravo Bog svima blizak", poručio je vlč. Carlos Ferreira, rektor Svetišta ogoljenja u Asizu gdje je pohranjeno tijelo Sluge Božjega Carla Acutisa.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja