Budi dio naše mreže

Hod za život i obitelj na temu bračnog života održan je u nedjelju, 18. rujna u Poljskoj pod pokroviteljstvom Poljske biskupske konferencije. Desetci tisuća ljudi okupili su se na trgu u Varšavi i na drugih 150 mjesta u toj zemlji.

/ md

Na početku hoda, koji se održavao i na drugih 150 mjesta u Poljskoj, prisutni su bračni parovi obnovili bračna obećanja, izvijestio je Vatican news.

Brojni su sudionici – obitelji, pokreti, udruge, javne osobe i predstavnici klera – hodili s crvenim i bijelim balonima i zastavama, zajedno s bračnim parovima koji su nosili posebna srca na kojima su ispisali svoja imena i godine bračnog života. Među transparentima mogli su se vidjeti natpisi: “Život je lijep”, “Živjela djeca”, ali i “Očinstvo započinje začećem. Jednaka odgovornost. Jednaka prava”.

“Gradimo veliku zajednicu, skupinu ljudi, odlučnih branitelja života, braka i obitelji” rekao je Paweł Ozdoba, predsjednik Centra Život i obitelj, te odgovoran za organizaciju hoda. “Dajemo javno svjedočanstvo da je brak kao institucija izuzetno dragocjen  i treba ga štititi, posebno danas, kada je teško napadnut i u krizi”, dodao je.

Sudionike manifestacije putem videoporuke pozdravio je i poljski predsjednik Andrzej Duda. “Jako sam sretan što ponovno hodite ulicama Varšave” istaknuo je.

“Bake i djedovi, roditelji, djeca i budući roditelji, ovdje danas čine veliku i radosnu zajednicu. Zajedno javno svjedočite svoju privrženost najplemenitijim idealima”, rekao je predsjednik Duda, te izrazio uvjerenje da snažna obitelj znači uspješnu budućnost za njihovu domovinu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja