Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poljska

Najavljen izlazak Poljske iz tzv. Istanbulske konvencije

Poljsko Ministarstvo pravosuđa odlučilo je ovoga tjedna podnijeti zahtjev Ministarstvu obitelji, rada i socijalne politike za početak procedure povlačenja Poljske iz Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatije pod imenom Istanbulska konvencija. Naš sugovornik, član Udruge Triju mora i novinar Goran Andrijanić odnedavno živi u Poljskoj i na svom Facebook profilu prati događanja iz Poljske. Poznato je koliko je ratifikacija Istanbulske konvencije podigla bure u Hrvatskoj, a slično je bilo i u Poljskoj, zato smo ga zamolili za komentar.

Što bi nam danas poručio sv. Ivan Pavao II.?

Što bi nam danas rekao svetac koji je molio za bolesne, cijenio liječnike i razumio izolirane? Što bi na poručio čovjek čiji brat je preminuo kao mladi liječnik nakon što je zaražen dok je brinuo o bolesnima? Što bi nam rekao onaj koji je oprostio svome napadaču? Ne bojte se! Rastvorite širom vrata Kristu!

42. ekumenski novogodišnji susret zajednice iz Taizé u Wrocławu

„Ne čekajte sutra kako biste svojom energičnošću, hrabrošću i kreativnošću surađivali na preobrazbi svijeta. Vi ste Božje ‘danas’ i On želi da budete plodonosni", poručio je papa Franjo mladima uoči susreta na kojem se okupilo 15 tisuća mladih iz svih krajeva svijeta uključujući one iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su došli na „Hodočašće povjerenja na Zemlji u Wrocławu".

NOVO DOBA Muškarci sve više snagu pronalaze u molitvi krunice

U vremenu koje nam nameće sliku modernog muškarca lišenog svoje muškosti, muževnosti, duhovne jakosti i očinske uloge u društvu, donosimo vam primjer Poljske u kojoj se muška snaga očituje u molitvi. U srcu Varšave se, naime, već godinu dana na stotine muškaraca svake prve subote u mjesecu okuplja u molitvi krunice.

Poljska uvodi mirovine za majke četvero i više djece

Poljska vlada za iduću godinu planira uvesti isplati posebnih minimalnih mirovina za majke četvero i više djece, izjavila je nedavno ministrica obitelji, rada i socijalne politike Elżbieta Rafalska.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja