Budi dio naše mreže

Svjetski dan misija svake se godine obilježava predzadnje nedjelje u listopadu i ove godine je 23. listopada. Prigoda je to da se uvijek iznova prisjeti da kao kršćani svi smo pozvani biti misionari, biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku. U tom duhu i papa Franjo piše svoju ovogodišnju poruku za Svjetski dan misija, pod geslom: „Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1, 8).

/ tg/IKA

Papa naglašava: “Kao što je Krist prvi poslan, odnosno Očev misionar (usp. Iv 20, 21) i njegov vjerni svjedok (usp. Otk 1, 5), tako je i svaki kršćanin pozvan biti Kristov misionar i svjedok. A Crkva, kao zajednica Kristovih učenika, nema drugog poslanja nego evangelizirati svijet, dajući svjedočanstvo za Krista. Tijekom povijesti, a i danas, mnogi pojedinci, u zajedništvu s Crkvom, išli su i idu “sve do kraja zemlje” (Dj 1, 8) navješćujući radosnu vijest Isusa Krista, čineći djela milosrđa, kojima omogućuju svakomu dostojanstven život. U takvu djelovanju vidi se zajedništvo i snaga Crkve.”

Dok misionari idu u misije, među narode koji još nisu čuli Božju riječ, vi koji ostajete u svojim sredinama pratite ih molitvama i konkretnom pomoći te na taj način svjedočite međusobnu ljubav i univerzalnost Crkve onima koji idu oko svijeta. Najsvjetliji primjer zauzeta djelovanja unutar vlastitog okruženja nudi lik blažene Pauline Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere, koju je papa Franjo proglasio blaženom u svibnju ove godine.

Posjetite mrežnu stranicu Papinskih misijskih djela te se upoznajte s misijskim djelovanjem i pružite podršku misionarima i misionarkama.

Kada se bl. Paulina Jaricot obratila i odlučila uzeti život u svoje ruke, zapravo prepustiti ga u Božje ruke, ona odabire ljubav usmjerenu na misijsko djelovanje i neka to bude poticaj svima da se slijedi njezin primjer. Potražite i na društvenim mrežama stranicu Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj kako bi mogli pratiti aktivnosti iz misijskih zemalja.

 

Svjetski dan misija

 

LETAK- Svjetski dan misija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja