Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionari

AKCIJA MIVA Sudjelujte u nabavci vozila koje život znači

Misijsko vozilo je mobilna pučka kuhinja, ambulanta, hitna pomoć, rađaonica na kotačima, školski autobus… Stoga vas pozivamo, uključite se u svojoj župi u akciju MIVA i pomozite našim misionarkama i misionarima kojima vozilo uistinu znači – život.

S. Vedrana Ljubić: Sve radimo na slavu Božju i na korist siromašnog naroda

Doživjela je napad provalnika, od teških se ozljeda jedva oporavila, ali to je nije obeshrabrilo – i dalje je tamo gdje je trebaju… Svakodnevno svjedoči gladi i neimaštini, ali unatoč opasnim i nesigurnim okolnostima ne odustaje od svog poslanja – da navijesti Božju ljubav prema svakom čovjeku.

PORUKA IZ TANZANIJE Kako djeci s tjelesnim nedostacima dati krila?

Nevjerojatno je da žive u tolikom siromaštvu i neimaštini, a toliko su sretni – započinje svoje javljanje iz Tanzanije misijski volonter Mario, inače fizioterapeut koji je u ovu daleku zemlju otišao uz pomoć udruge Kolajna ljubavi. Za program Hrvatskoga katoličkog radija javio nam se i prenio svoje dojmove.

Pismo i molitva za misije

11. svibnja obilježava se Svjetski dan pisanja pisama i pozivamo vas da napišete pismo ili djeca mogu nacrtati crtež misionaru ili misionarki, ili svojem vršnjaku u svijetu.

Ubijeno 20 misionara u 2023. godini

Prema godišnjem izvještaju agencije Fides, u 2023. je u svijetu ubijeno 20 misionara – jedan biskup, osmero svećenika, dvije osobe posvećenoga života, jedan sjemeništarac, jedna novakinja i sedam laika.

VLČ. ODILON SINGBO Vidimo plodove misijskog rada kroz različita duhovna zvanja - i ja sam jedan od njih

"Moramo znati granice koje ne smijemo prijeći ako želimo bit Božji, ako želimo biti Kristovi. Ako mi ne utjećemo na svijet nego dajemo da svijet utječe na nas koja je onda naša posebnost i specifičnost. Nosim nadu da je Bog taj koji vodi svijet, koji vodi Crkvu i da će buditi uvijek u svakom trenutku rekao bih proroke pa makar iz poganskih krajeva pa da spasi ono što je njegovo", poručio je vlč. Odilon Singbo.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja