Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionari

Razveselite hrvatske misionare i napišite im pismo

11. svibnja obilježavamo Svjetski dan pisanja pisama. Kad ste zadnji put nekome napisali pismo ili uopće primili pismo? Neki pripadnici mlađih generacija nikada nisu napisali pismo. Komunikacija se svodi na tipkanje i snimanje glasovnih poruka. Međutim, pisanje pisama nekada je bio najvažniji oblik komunikacije.

Danas je važan dan!

Svatko tko čita ovaj tekst dobio je priliku danas biti živ. Nije li to divno? Međutim, što ćemo učiniti s darovanim danom? Hoćemo li ovaj dan koristiti samo za sebe ili ćemo napraviti nešto dobro za drugoga?

Rad djevojčice Cvite Sušić predstavljat će Hrvatsku u Rimu

Živimo u „modernom/digitalnom“ vremenu, u kojem najviše vremena provodimo ispred ekrana i zato nas posebno veseli što smo prikupili više od 200 predivnih šarenih i kreativnih crteža djece i mladih koji su odlučili sudjelovati u ovom natječaju.

NATJEČAJ Koliko djeca poznaju papu i misije?

Iz Papinskih misijskih djela djecu i mlade pozivaju da pokažu crtežom i opišu riječima što im znači kad je nešto PAPINSKO, poput Papinskoga djela sv. djetinjstva?

"SVI SU MISIONARI!" bl. o. Paolo Manna, utemeljitelj Papinske misijske zajednice

“Svijet je umoran, obeshrabren i izgubljen. Treba svjetlo, treba mir, treba vodstvo. Potrebna nam je vjera, potreban nam je sveopći križarski pohod žarkih molitvi, potrebna nam je velika velikodušnost, brižnost i veliko srce. Na ovu situaciju trebamo odgovoriti inteligentnom i stalnom suradnjom biskupa, svećenika i svih krštenika.” Misli su to bl. o. Paola Manne koje odražavaju njegov dalekosežni i ostvareni misijski plan. Prenosimo objavu portala Papinska misijska djela u RH.

SVJETSKI DAN MISIJA "Bit ćete mi svjedoci"

Svjetski dan misija svake se godine obilježava predzadnje nedjelje u listopadu i ove godine je 23. listopada. Prigoda je to da se uvijek iznova prisjeti da kao kršćani svi smo pozvani biti misionari, biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku. U tom duhu i papa Franjo piše svoju ovogodišnju poruku za Svjetski dan misija, pod geslom: „Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1, 8).

PUT POD NOGE Sezonu započinje serijalom iz zemalja u kojima djeluju hrvatski misionari

"Pričom isprepletenom pjesmom tako se prepuštamo mašti dok otkrivamo mjestašca isklesana kroz povijest, milijunske gradove visokog napretka, pitome obronke i negostoljubive planine, morske pučine i divljine putujućeg pijeska. Koračamo hodočasničkim putevima i stopama svetaca otkrivajući mjesta u kojima su živeći Evanđelje ostavili svoj trajni pečat", poručuje urednica emisije "Put pod noge" čija nova sezona počinje s početkom jesenske sezone na HKR-u.

Napišite pismo misionaru ili misionarki!

Pisma povezuju i donose radost. Potaknite djecu i školarce da napišu pismo i nacrtaju nešto. Upoznajte ih s hrvatskim misionarima i misionarkama i ne propustite pomoliti se za misionara ili misionarku kojima pišete pismo. Jedna Zdravo Marijo i pismo kao malo djelo ljubavi vode ususret Bogu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja