Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionari

Napišite pismo misionaru ili misionarki!

Pisma povezuju i donose radost. Potaknite djecu i školarce da napišu pismo i nacrtaju nešto. Upoznajte ih s hrvatskim misionarima i misionarkama i ne propustite pomoliti se za misionara ili misionarku kojima pišete pismo. Jedna Zdravo Marijo i pismo kao malo djelo ljubavi vode ususret Bogu.

RADOSNA VIJEST Visoki jubilej misijskog časopisa

U 272. Mogućoj misiji HKR-a, autora i voditelja Trpimira Alajbega, o 50 godina misijskog informativnog lista "Radosna vijest" 8. veljače govorili su nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - s. Ivana Margarin i mons. Luka Tunjić.

S. Marica Jelić: Molite za misionare kako bismo imali snagu svjedočiti Božju dobrotu

U Madagaskaru, jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta, već 37 godina djeluje s. Marica Jelić, članica Družbe Kćeri Marije Pomoćnice. Bila je među prvim redovnicama svoje Družbe koje su stigle u jednu od 10 afričkih zemalja najviše izloženih prirodnim katastrofama. Od prvoga dana sestre se bave odgojem i obrazovanjem mladih, a s. Marica ističe da joj je najveća radost kada vidi da se tijekom odrastanja njihovi učenici ne udaljavaju od Crkve. U razgovoru otkriva koliko su za školsku djecu dragocjena kumstva, te izražava divljenje Malgašima koji pronalaze sreću u malome.

BISKUP PETANJAK Misionar treba imati misionarski žar, sve drugo će se posložiti

"Misija znači poslanje, a mi smo to poslanje dobili od samoga Isusa Krista i ako hoćemo biti vjerni njemu, moramo biti misionari", istaknuo je krčki biskup i predsjednik Vijeća HBK za misije, mons. Ivica Petanjak, gostujući u HKR-ovoj emisiji "Sutra je dan Gospodnji" ususret Misijskoj nedjelji i Svjetskom danu misija.

Sv. Franjo Ksaverski u misijama je krstio stotine tisuća ljudi!

Sv. Franjo Ksaverski jednom je prilikom prisutnima skrenuo pažnju da dobro upamte u kakvu se stanju nalazilo tijelo mrtvaca. Zatim je svetac pao na koljena, izrekao kratku molitvu i zapovjedio mrtvacu da ustane u ime Boga Živoga. Čovjek je ustao živ, snažan i savršena zdravlja.

Misionarka iz Nigerije poziva: Dajmo im vode!

Sušna sezona ostavlja bez vode stanovništvo u selu Umuozu gdje djeluju misionarke Hrvatske provincije Karmelićanki Božanskog Srca Isusova. U nedostatku vode prisiljeni su piti vodu iz potoka koja nije ispravna za piće. Sestre su iskopale bunar i mole se Bogu da providi donatore kako bi vodu sproveli u selo.

Vlč. Odilon Singbo: U Africi ljudi na misu idu k Ocu. Zašto ne bi netko plakao u domu svoga Oca? Ili se veselio?

Odgovarajući na pitanje okupljenih vjernika o trenutku kad se rodio njegov duhovni poziv, vlč. Odilon podijelio je događaj iz života o kojemu inače ne govori. Njegov je najstariji brat u dobi od tri, četiri mjeseca preminuo od bolesti. Odilon je kao dijete pokazivao simptome iste bolesti i njegovi su se roditelji uplašili za njegov život. Kad je prestao disati, obitelj je mislila da je umro i pripremili su sve za njegov ukop, a njegovo tijelo odvojili u susjednu prostoriju. No, majka se željela posljednji put oprostiti od svog sina i zagrliti ga posljednji put. To je i učinila i shvatila da dijete ipak diše. Sinu je tek u odrasloj dobi ispričala taj događaj, nakon što mu je dala blagoslov za poziv koji je odabrao. Tada mu je priznala da je Bogu zavapila: "Oživi mi dijete i bit će Tvoj do kraja života". 

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja