Budi dio naše mreže

“Vječnost između prostora i vremena: od svijesti do kozmosa” naslov je nadolazećeg izvješća koje će objaviti Vatikanska zvjezdarnica, a u kojem će biti predstavljena “neobjavljena razmišljanja” o vječnosti proučavana iz različitih disciplina.

/ dz

Sveučilište u Padovi u Italiji zajedno s Vatikanskim opservatorijem istraživalo je vječnost iz novih znanstvenih perspektiva zahvaljujući 24 doprinosa nekih od najvećih svjetskih znanstvenika u različitim disciplinama kao što su fizika, psihologija, filozofija i teologija, piše na mrežnoj stranici Catholic News Agency.

Među suradnicima su dobitnici Nobelove nagrade Gerard ‘t Hooft i Roger Penrose, kojima su se pridružili Federico Faggin, Mauro D’Ariano, Gabriele Veneziano, Massimo Cacciari, Giulio Goggi i Kurt Appel.

Pitanja o Bogu i svijesti obrađuju se uz kvantnu teoriju, crne rupe, kozmičku inflaciju te Veliki prasak i teoriju struna, uzimajući u obzir doprinose neuroznanosti i umjetne inteligencije.

Izvješće, koje će biti objavljeno 6. rujna, rezultat je međunarodne konferencije na temu vječnosti održane u svibnju 2022. na Sveučilištu u Padovi.

Na konferenciji su sudjelovali vodeći svjetski znanstvenici iz područja fizike, filozofije, teologije i psihologije.

Predstavljanje izvješća održat će se u sjedištu Generalne kurije Družbe Isusove u Rimu, a nazočit će mu otac Gabriele Gionti, član Istraživačke skupine Vatikanskog opservatorija; Fabio Scardigli, Politehničko sveučilište u Milanu; Ines Testoni, Sveučilište u Padovi; i o. Andrea Toniolo, teološki fakultet u Trivenetu, Padova, Italija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja