Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nebo

Majka Angelica o raju

Ne slušajte svijet. Slušajte Božju Riječ. Slušajte Crkvu. Slušajte svoju savjest. Svoje izbore učinite kako biste ugodili Gospodinu.

Doći u Nebo

Kratak biblijski odlomak koji daje sveti Petar u Djelima apostolskim pomaže nam razumjeti više o tome kako doći u raj.

Uskrsnuće mrtvih i život budućeg vijeka

Uskrsnuće tijela znači da ćemo se ponovno sjediniti sa svojim tijelima kada Krist ponovno dođe. Kao što je Krist uskrsnuo u tijelu koje sada više ne trpi niti je raspadljivo, tako ćemo i mi dijeliti tu slavu sa svojim tijelima.

Ulazeći u samostan, ova redovnica razmatra o posljednjim stvarima

"Nažalost, bila nam je potrebna globalna pandemija da bismo započeli, čak i samo na trenutak, razmatrati svoj vlastiti kraj - neizbježni susret sa smrću i presudom, rajem ili paklom." Svjedočanstvo redovnice u kojem razmišlja o sadašnjem milosnom trenutku, ali i budućim stvarnostima poput smrti, posljednjeg suda i spasenja duše donosimo u nastavku.

Doći u Nebo

Kratki biblijski odlomak koji je dao sv. Petar u Djelima apostolskim pomaže nam razumjeti više o tome kako doći do neba. Čuvši propovijed koju je držao na Pedesetnicu, mnogi su bili pogođeni u srcu i upitani što bi trebali učiniti. Petar je odgovorio: „Pokajte se i krstite se svi u ime Isusa Krista za oproštenje svojih grijeha; i primit ćete dar Duha Svetoga “(Djela 2,38).

Prije nego započneš, misli na kraj!

Kako učimo i rastemo u katoličkoj vjeri, trebali bismo se i razvijati i sazrijevati. Naši će postupci utjecati na one oko nas - naše supružnike, našu djecu, naše roditelje, naše prijatelje, čak i naše protivnike. Ako započnemo s ciljem na umu, stvarnim krajem, dat ćemo primjer svima onima oko nas. Naši postupci bit će svjedoci drugima. Posljednja točka: Ako je Nebo kraj, trebamo li riskirati ovaj cilj s minimalnim naporom ili bismo trebali biti angažirani do srži?

Uđite na uska vrata, jer široka vode u propast!

Dok je putovao prema Jeruzalemu da umre za nas, netko je pitao Isusa: "Gospodine, hoće li biti malo onih koji su spašeni?" Odgovorio je: „Nastojte ući kroz uska vrata; jer mnogi, kažem vam, tražit će ulazak i neće moći “(Lk 13, 23-24). Što vrata označavaju? Zašto to mnogi ne mogu proći? Tko ulazi?

Vlč. Pačalat: "Vječno blaženstvo ovisi o našoj slobodnoj volji"

Donosimo promišljanje vlč. Krunoslava Pačalata, bivšeg župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici. Vlč. Pačalat je, nakon što je prošle godine doživio dva moždana udara, prikovan za krevet, a s vjernicima komunicira putem društvenih mreža. Nalazi se u Jalžabetu, u obiteljskom domu, gdje se uspješno oporavlja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja