Budi dio naše mreže

Ključna riječ: znanost

Zanima li vas kako izgleda središte naše galaksije?

Zamislite da možete vidjeti središte naše galaksije udaljeno 26 tisuća svjetlosnih godina i to iz udobnosti vlastita doma. Zahvaljujući simulaciji superračunala, podacima NASA-e i radu tima katoličkog sveučilišta u Čileu i Americi, sada možete doživjeti središte Mliječne staze.

5 svećenika koji su promijenili svijet

Ovih pet svećenika jedni su od najutjecajnijih divova povijesti koji su promijenili svijet u kojem živimo proučavajući nauku teologije, filozofije i znanosti. Utjecali su na način na koji ljudi razmišljaju, kako žive i što vjeruju. Saznajte tko su i kako su promijenili naš svijet.

SVJETSKI USPJEH HRVATSKIH ZNANSTVENIKA Gljivama u borbi protiv karcinoma

Skupina hrvatskih znanstvenika dokazala je da kombinacija ekstrakata ljekovitih gljiva na prirodan i neškodljiv način narušava širenje uznapredovaloga karcinoma debelog crijeva. Zaključili su to u znanstvenom članku objavljenom u "Frontiers in Pharmacology", jednom od vodećih svjetskih časopisa na području istraživanja potencijalnih terapijskih sredstava. Dr. Ivan Jakopović, jedan od autora istraživanja koji proučava ljekovita svojstva gljiva gotovo četiri desetljeća, za Hrvatsku katoličku mrežu rekao je više o ovom svjetskom uspjehu.

Vjera i znanost nikada nisu bile oprečne jedna drugoj, a nisu niti danas

Znanost, bila ona fizika, matematika, biologija ili neku druga njezina grana, bavi se uvijek samo onim što se može izmjeriti, izvagati ili promotriti. Drugim riječima, empirijska znanost bavi se materijalnim stvarima, onima dohvatljivima iskustvu te samo o njima može i smije donositi sud. Kako Bog nadilazi granicu iskustva – transcendentalan je – empirijska znanost o njemu ne može ništa govoriti. Promišljanje Udruge katoličkih intelektualaca prenosimo u cijelosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja