Budi dio naše mreže

Prvo djetešce u korizmenoj molitvenoj kampanji 40 dana za život spašeno je u prvom satu miroljubivog bdjenja u Birminghamu u Engleskoj, javljaju iz incijative. Majka je ušla u kliniku za pobačaje, i nakon 15 minuta izašla van, zahvalila moliteljima i rekla da je odlučila zadržati svoje dijete!

/ dt

Unatoč medijskim napisima i neistinama koje prate i ovu korizmenu molitvenu kampanju 40 dana za život u Hrvatskoj, ovakve vijesti su poticaj svakome tko se zalaže za zaštitu života od začeća doći ispred bolnice ili doma zdravlja u svom gradu i spasiti život.

40 dana za život Hrvatska

Podsjetimo, s prvim danom korizme započela je još jedna kampanja inicijative 40 dana za život. U Hrvatskoj u ovoj kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdjenja, a molitveno bdjenje traje od 6. ožujka do 14. travnja. Istovremeno se kroz ovih 40 dana moli i bdije za prestanak pobačaja 377 gradova diljem svijeta.

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Petra Milković, izvršna direktorica kampanje, govorila je o motivaciji stajanja ispred bolnica i domova zdravlja u molitvenom miroljubivom bdijenju: „Ono što nas posebno motivira da izađemo pred bolnice je sama ta prisutnost… Tu smo zadnji znak nade majkama koje su ili prisiljene ili dolaze na pobačaj jer misle da ne mogu same, da nije pravo vrijeme da imaju dijete. Ali smo i prvi znak ljubavi onim majkama koje izlaze iz bolnica, koje su učinile pobačaj; mnoge žene imaju velike rane koje nose 5, 10, 20 ili 50 godina”.

Milković je istaknula:„Svaka priča je individualna, posebna, neke majke doslovno trebaju samo razgovor, toplu riječ, nemaju neke financijske poteškoće, već su izgubile nadu. Međutim, ima i situacija u kojima pomažemo tako da majkama plaćamo stanarinu, režije i ono što je potrebno dok ne stanu na noge. Cilj nam je, naravno, da te majke, nakon što se dijete rodi i stasa, mogu početi raditi ili nastaviti školovanje, znači da im osiguramo, ne samo osnovne uvjete za život, nego da svaka od njih može dobiti ono što joj treba.”

Milković je naglasila da imaju pomoć raznih volontera; psihologa, odvjetnika, frizera, zubara i drugih koji ponude svoju pomoć, imaju liječnike i ginekologe koji su uvijek spremni pratiti trudnoću. Naša sugovornica kaže da se neke od žena koje su odlučile učiniti pobačaj doista na njega prisiljene, neke su ostavljene same…

“Sjećam se kada nam je jedna majka rekla: ‘Ja sam zaista bila sama, bez ikoga tko bi prihvatio ovo moje dijete, vi ste jedina obitelj koju trenutno imam.’ Hvala Bogu, nakon rođenja djeteta obično se te situacije poprave i obitelji budu sretne. Ima jako puno lijepih svršetaka tj. novih početaka, no ima i stvarno teških situacija i zato smo uz svaku majku kojoj treba pomoć.”

Pri tom Milković navodi kako i nakon rođenja pomažu u higijenskim potrepštinama, hrani, odjeći za dijete, bonovima za trgovine mješovitom robom; nekim majkama je ta pomoć kraće potrebna, neke uspiju i od rodiljnih naknada ili same stanu na noge, neke zahvale i kažu da im pomoć više nije potrebna, „a mi smo zaista tu na raspolaganju do kada je to potrebno ili, što je krajnji cilj, da pomognemo majkama ili očevima pronaći posao kako bi mogli sami zarađivati za svoju obitelj”, objašnjava.

Još uvijek se stignete uključiti u molitvenu kampanju 40 dana za život i dati svoj doprinos u zaštiti onih najmanjih, nerođenih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja