Budi dio naše mreže

POŽRTVOVNOST Poljske redovnice zamijenile osoblje zaraženo koronavirusom

Dominikanke su odlučile pridonijeti svojoj zajednici bez obzira na posljedice po njihovo zdravlje. Naime, deset redovnica iz Kongregacije sv. Dominika požurile su u Dom za starije i nemoćne u kojem je 15 zaposlenika i 30 osoba zaraženo koronavirusom.

/ mp

Ustanova i dalje nema dovoljno osoblja budući da je nekoliko zaposlenika dalo otkaza zbog straha od zaraze, javlja portal Aleteia.

Zaraza koronavirusom dogodila se u Domu za starije i nemoćne osobe u poljskom gradu Bochnia u kojem se nalaze osobe s teškoćama u učenju. Čim je otkriven koronavirus, osoblje je otišlo u karantenu te su redovnice odlučile žrtvovati svoje vrijeme, a vjerojatno i zdravlje, kako bi ta institucija i dalje mogla pružati svoje usluge nemoćnim osobama.

Dominikanke su preuzele dužnosti osoblja te stoje 24 sata na raspolaganju korisnicma. Izjavile su da će pružati brigu korisnicima te pripremati i posluživati obroke.

Sestra Julietta iz dominikanskog reda je istaknula: “Položile smo svoje živote u Božje ruke. Mi redovnice želimo služiti ljudima bez obzira na posljedice.”

Njihova požrvovnost nadahnula je i dominikance da im se pridruže, kao i neke odbjegle članove osoblja da se vrate na svoju dužnost.

Ključne riječi:
koronavirus redovnice

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja