Budi dio naše mreže

Ključna riječ: redovnice

Snažne žene 13. stoljeća: Begine obasjane božanskim svjetlom koje su inspirirale i najpoznatije teologe

"Ona osjeća da su njena osjetila sveta i potpuno je progutana ljubavlju i toliko duboko uronjena u ljubav da jest jedno s ljubavi, i nikada neće prestati biti ljubav. Jer ljepota ljubavi odjenula ju je, u moć ljubavi uronjena je, svetost ljubavi obuzela ju je, veličina ljubavi toliko ju je uzvišeno privukla u sebe da će uvijek voljeti i činiti samo djela ljubavi."

Snažne žene 12. stoljeća: Redovnice sv. Zaharije

Redovnice koje su živjele u samostanu u blizini Crkve sv. Zaharije u Veneciji pokazuju važnost i utjecajnost žena na društvenom, duhovnom i političkom području čak i u kulturama prošlosti koje su bile vođene strogim i restriktivnim pravilima. Iako su bile žene, k tome još redovnice u 12. stoljeću, "kršenjem" određenih tadašnjih društvenih normi te inteligentnim i opreznim upravljanjem redovnice sv. Zaharije postigle su dogovor koji je, politički i strateški, pogodovao cijeloj Veneciji.

Redovnice na prvoj liniji borbe u kojoj pomažu drugima

U utorak su veleposlanice pri Svetoj Stolici, američki i britanski, ugostili putem interneta redovnice na prvoj liniji obrane protiv koronavirusa, ističući nesebična humanitarna nastojanja časnih sestara u svim dijelovima svijeta.

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

Nedjelja Dobrog Pastira 57. je svjetski dan molitve za zvanja. Na današnji dan katolici su pozvani promovirati zvanja za svećenički, duhovni i posvećeni život te ponuditi posebne molitve za one koji su pozvani služiti. Papa Franjo je tim povodom još 8. ožujka uputio poruku koju donosimo u cijelosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja