Budi dio naše mreže

Park posvećen sv. papi Ivanu Pavlu II. proteže se na tri hektara, a za izradu je bilo potrebno oko 20 000 sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice te oko tonu kamenja, šljunka i pijeska.

/ md

Na jugu Poljske, u gradu Inwałdzie, zasađen je park koji na poseban način podsjeća na lik i djelo velikog pape, svetog Ivana Pavla II., piše Parkmania.pl.

Park koji se proteže na tri hektara, a gledajući ga iz zraka, može se vidjeti lik sv. Ivana Pavla II., baziliku sv. Petra u Rimu te baziliku prikazanja Blažene Djevica Marije u Wadowicama, u kojoj se papa Wojtyła krstio, te ju rado posjećivao i kao poglavar Crkve.

Za izradu ovog malo ‘drukčijeg’ parka bilo je potrebno oko 20 000 sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice. Također i oko tonu kamenja, šljunka i pijeska. Staze za šetanje u parku duge su oko osam kilometara. Tijekom šetnje po stazama posjetitelji mogu razgledati umjetničke slike i fotografije koje prikazuju svetog oca Ivana Pavla ll., njegov život od rane mladosti do dugogodišnjeg pontifikata na čelu Crkve.

Ovo mjesto namijenjeno je svima onima koji žele bolje upoznati život, ali i put do svetosti Ivana Pavla II. Ovaj park, osim što daje uspomenu na papu Poljaka, ima svoj edukativni, ali i kulturni karakter. Inicijatori izrade ovog parka kažu da on može biti izvor produbljivanja vjere i nadahnuće za duhovni život, ali park je ujedno i živi muzej Karola Wojtyłe.

Osim same šetnje, cijeli park može se razgledati i penjući se na obližnji vidikovac, koji je izrađen uz vrt.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja