Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa

Papa kasnio na Angelus - u liftu je ostao zaglavljen

"Hvala Bogu stigli su vatrogasci i nakon 25 minuta rada uspjeli su pokrenuti lift. Jedan pljesak, molim, za vatrogasce", poručio je poglavar Katoličke crkve još primjetno zadihan jer je žurio do prozora Apostolske palače zbog kašnjenja.

Papa o važnosti materijalne i duhovne milostinje

U homiliji na jutrošnjoj misi u Domu svete Marte Papa je u duhu korizmenog vremena u kojem se nalazimo govorio o neizmjernom Božjem milosrđu i djelima duhovnog i tjelesnog milosrđa.

Papa: Patnja nije sadomazohizam

Patnja nije sadomazohizam: ona je nužan, ali prolazan prijelaz, rekao je Papa u svom obraćanju vjernicima okupljenima na Trgu sv. Petra 16. ožujka na podnevnoj molitvi Anđeo Gospodnji.

Papa: Gospodinov poziv nije uplitanje Boga u našu slobodu

Obećanje i rizik dvije su dimenzije koje je papa Franjo istaknuo u poruci za 56. svjetski dan molitve za zvanja koji se slavi na Četvrtu vazmenu nedjelju odnosno Nedjelju Dobrog Pastira, koja ove godine pada na 12. svibnja.

Papa najavio otvaranje Vatikanskih arhiva o pontifikatu Pija XII.

„Odlučio sam da će Vatikanski arhivi za pontifikat Pija XII. biti otvoreni 2. ožujka 2020., točno godinu dana nakon osamdesete obljetnice izbora Eugenija Pacellija za Petrova nasljednika“, najavio je 4. ožujka papa Franjo primivši u audijenciju u Klementovoj dvorani Vatikanske apostolske palače službenike Vatikanskog tajnog arhiva. Za konzultiranje stručnjacima bit će dostupna arhivska dokumentacija koja se odnosi na pontifikat Pija XII. do njegove smrti, 9. listopada 1958. u Castel Gandolfu.

Ljubav, radost, umjerenost: tri riječi za svakodnevnu svetost

„Uzimaj malo vina i umjereno. Kršćanska umjerenost“ naslov je knjige koju je priredio Lucio Coco, u kojoj se nalazi komentar svetog Ivana Zlatoustog na odlomak iz Prve poslanice Timoteju u kojem apostol Pavao poziva učenika da uzima vino za svoje zdravlje. Uvod u knjigu, objavljenu u izdanju izdavačke kuće LEV i koja će se moći nabaviti u knjižarama od 6. ožujka, napisao je papa Franjo.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja