Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ivan-pavao-ii

IVAN PAVAO II. Nije bezrazložno da duše koje su osjetljive na kucaje božanske ljubavi vide u Josipu svijetli primjer unutarnjeg života

Zajedništvo života između Josipa i Isusa navodi nas na to da promotrimo još otajstvo utjelovljenja, i to pod vidikom Kristova čovještva, koje bijaše djelotvorno oruđe božanstva za posvećenje ljudi: “Snagom božanstva njegovi čini bijahu za nas spasonosni, proizvodeći u nama milost, bilo po zasluzi bilo po nekoj učinkovitosti.”

Poput Petra prihvatiti Kristov križ

U rano jutro svetkovine Svih Svetih, 1.studenog 1946., po rukama krakovskog nadbiskupa Adama Stefana Sapiehe za svećenika je zaređen Karol Wojtyla. Obredu ređenja, održanom u privatnoj kapelici krakovskih nadbiskupa, nazočilo je tek nekoliko rođaka i prijatelja mladog svećenika.

NCM "Ivan Pavao II." proslavit će blagdan sveca zaštitnika i obilježiti 14. obljetnicu

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." proslavit će blagdan svoga zaštitnika i obilježiti Dan nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u petak, 22. listopada, pod geslom „Vrijedi(š)“. „Mladi, vi vrijedite, dragocjeni ste u Božjim očima, dragocjeni ste u našim očima. U to mi u Centru uistinu vjerujemo. I to pokazujemo kako riječima, tako i svakim našim projektom koji je usmjeren prema djeci i mladima“, rekao je vlč. Šimo Maršić.

IVAN PAVAO II. Darovima koje je dobivao od pojedinih svećenika i prihodima od prodanih knjiga pomagao je potrebitima

"Uvijek je bio miran, slobodan i nije dopustio da ga itko uvjetuje. Jedino što je želio bilo je služenje Bogu, koji ga je pozvao na to mjesto. Ostao je isti i kao svećenik i kao biskup, a nije se promijenio ni kao Papa. Cijeloga svoga života bio je čovjek vjere i molitve, srdačan, ponizan i jednostavan. Zbog svoje otvorenosti i dobronamjernosti lako je uspostavljao kontakte s ljudima. Upravo te osobine pomogle su mu da savlada prepreke koje dijele osobe, društva i nacije", kazivao je o Ivanu Pavlu II. njegov dugogodišnji tajnik mons. Stanislav Dziwisz.

Pročitajte što je Ivan Pavao II. poručio Hrvatima u Mariji Bistrici

"Svojim ljudskim i duhovnim životnim putem blaženi Alojzije Stepinac svojemu narodu pruža svojevrsni kompas da bi se znao orijentirati. Evo glavnih točaka: vjera u Boga, poštovanje čovjeka, ljubav prema svima sve do praštanja, jedinstvo s Crkvom kojoj je na čelu Petrov nasljednik. Dobro je znao da se ne može popuštati kad je u pitanju istina, jer istina nije roba kojom se može trgovati. Zbog toga mu je bilo draže prihvatiti patnju negoli izdati svoju savjest i iznevjeriti obećanje dano Kristu i Crkvi", riječi su Ivana Pavla II. koje je izrekao 3. listopada 1998. godine u Mariji Bistrici prilikom proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca.

Prije deset godina uzdignut na čast oltara – I danas nam pokazuje put do Neba!

Dana 1. svibnja 2011., u nedjelju Božjeg milosrđa, na misi beatifikacije pape Ivana Pavla II. sudjelovalo je 1,5 milijuna hodočasnika. Najveći je to broj sudionika neke beatifikacije ili kanonizacije održane u Rimu. U vrijeme svog 27-godišnjeg pontifikata bl. Ivan Pavao II. pokazivao nam je put do Neba: kako postati sveti i zreli u ljubavi, ljudi čista srca – kakve nas želi Krist.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja