Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ivan-pavao-ii

Ivan Pavao II. – Papa hodočasnik

Crkva treba hodočastiti svijetom zajedno sa svojim vjernicima. Nema sumnje da su svetoga Ivana Pavla II. „rodila“ hodočašća. Zato ne zaboravi hodočastiti kao kršćanin! Na hodočašću se rađa i čuva vjera.

Mi smo narod Uskrsa

U nedjelju, 30. studenog 1986., sveti Ivan Pavao II. posjetio je Australiju i udijelio okupljenim vjernicima veliki blagoslov koji svi kršćani dijele i kako ga trebaju nositi s radošću: „Ne prepuštajte se očaju. Mi smo narod Uskrsa i Aleluja je naša pjesma.”

Pismo štovateljima Božjega milosrđa za 2022. godinu

Pismo p. Andrzeja Wośka, SCJ, koordinatora Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa u povodu 20. obljetnice posvete svijeta Božjemu milosrđu i 10. obljetnice djelovanja Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa, na 17. obljetnicu smrti sv. Ivana Pavla II., a ususret Velikoj devetnici o svetkovini Božjega milosrđa.

Misli Ivana Pavla II. o životu i smrti

Papa Ivan Pavao II. umro je 2. travnja 2005. godine u 21 sat i 37 minuta. Sedamnaesta godina prolazi, ali njegove riječi snažno odjekuju i danas. Prisjetimo se nekih njegovih misli o životu i smrti.

Bista sv. Ivana Pavla II. uskoro dolazi na krašićki trg

Kiparsko oblikovanje, odnosno modeliranje u glini, biste sv. Ivana Pavla II. dovršeno je prošlog tjedna. Tim su povodom predstavnici Općine Krašić, naručitelja biste, obišli atelje akademskog kipara Tomislava Kršnjavog.

Bokeljka Jasna A. Petrović sa 71 godinom neumorna u borbi za prava umirovljenika

O svojim aktivnim umirovljeničkim danima koje provodi boreći se za prava umirovljenika na raznim funkcijama i dužnostima, u emisiji „Novi valovi dobrote” Hrvatskoga katoličkog radija govorila je u petak 11. veljače Jasna A. Petrović, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske koja u slobodno vrijeme voli puno čitati, u kući ima 5 tisuća knjiga, a prije 30 godina susrela se s papom Ivanom Pavlom II.

Svećenik umalo osvojio MasterChef kolačem sv. Ivana Pavla II.

Njegova motivacija za sudjelovanje u natjecanju bila je prikupljanje novca za pomoć siromašnima u četvrti Santa Eugenia u urugvajskom glavnom gradu Montevideu. Iako nije pobijedio na natjecanju, objavio je svoj cilj i kaže da se javio donator s istom svotom novca koju bi dobio kao nagradu da je pobijedio na natjecanju. "Slasticom sam želio odati počast Ivanu Pavlu II., koji je “putovao svijetom na kopnu i na moru evangelizirajući. Mislim da sam bio tu zbog toga, da evangeliziram. Zato me on inspirirao. Razlog moje prisutnosti u takvom programu bio je pokušaj, na urugvajski način, prenijeti Krista.”

IVAN PAVAO II. Nije bezrazložno da duše koje su osjetljive na kucaje božanske ljubavi vide u Josipu svijetli primjer unutarnjeg života

Zajedništvo života između Josipa i Isusa navodi nas na to da promotrimo još otajstvo utjelovljenja, i to pod vidikom Kristova čovještva, koje bijaše djelotvorno oruđe božanstva za posvećenje ljudi: “Snagom božanstva njegovi čini bijahu za nas spasonosni, proizvodeći u nama milost, bilo po zasluzi bilo po nekoj učinkovitosti.”

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja