Budi dio naše mreže

"Hodočašće u vjeri" posjetitelje će kroz 40 dana provesti kroz 40 mjesta Svete Zemlje.

/ mp

Tri katoličke grupe organizirale su opsežno 40-dnevno virtualno korizmeno hodočašće Svetom Zemljom. Program, nazvan “Hodočašće u vjeri”, započinje na Pepelnicu (17. veljače) i kulminirat će uskrsnim nedjeljnim razmišljanjem o putovanju. Cijelo hodočašće je besplatno, ali posjetitelji se moraju registrirati na stranici OVDJE.

Kako donosi Aleteia, ovo virtualno hodočašće omogućili su papinski centar u Jeruzalemu, Terra Sancta Mexico i Magdala. Ovo je druga godina kako su se tri organizacije okupile kako bi se održalo virtualno hodočašće. Prethodno hodočašće organizirano je u listopadu 2020.

“Hodočašće u vjeri” 2021. obuhvatit će tri aspekta vjere: Vjerovanje, korizmu i Svetu Zemlju. Vjerovanje, oslanjajući se na Apostolsko vjerovanje, bit je onoga što nas čini katolicima.

Iz Magdale su poručili:

“Vjerovanje je ono što jesam, moja istinska suština koja obuhvaća ukupnu dinamiku života, božanski voljenog od stvaranja, do smrti, do vječnog života u zajednici otkupljenog čovječanstva, sudjelujući u vječnoj beskrajnoj radosti Trojstva, to je ‘Hodočašće u vjeri’.”

Promišljanje i sveta mjesta

S obzirom na korizmu, hodočašće nudi meditacije nad liturgijskim tekstovima kako bi hodočasnike vodilo kroz obnovljeno “okretanje Bogu” u povjerenju. To odražava način na koji se Bog ispruženom rukom kreće prema svakome od nas. “Hodočašće u vjeri” ponudit će meditacije svakog dana korizme, kako bi vjernici bili angažirani tijekom tog razdoblja.

Sveta Zemlja glavna je atrakcija “Hodočašća u vjeri”. Program će voditi polaznike na razna mjesta koja “bilježe otkrivenje koje je Abraham doživio” tijekom vlastitih putovanja u Obećanu zemlju. Svaki će dan virtualni događaj hodočasnike dovesti na različita mjesta koja imaju biblijsku važnost. Mjesta su odabrana kako bi osvijetlila promišljanje o Vjerovanju.

Prije same Pepelnice u ponedjeljak, 15. veljače na mrežnoj stranici bit će objavljena uvodna videa, a registrirati se za “Hodočašće u vjeri” možete OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja