Budi dio naše mreže

Otac Jimene, 16-godišnje španjolske hodočasnice Svjetskog dana mladih koja je izvijestila da je progledala tijekom mise u Fatimi, ACI Prensi, CNA-ovom partneru za vijesti na španjolskom jeziku, govorio je o detaljima onoga što je opisao kao "Gospin dar Svjetskom danu mladih".

/ mp

Podsjetimo, Jimena je u Lisabon otputovala iz Madrida sa skupinom Opusa Dei.  Zanimljivo je da su prethodnih dana rodbina i poznanici mlade djevojke molili  devetnicu Gospi Snježnoj, čiji se blagdan slavi 5. kolovoza, na dan kada je progledala. Dvije i pol godine Jimena je patila od gubitka vida.

Njezin otac, koji kaže da se uvijek “držao uvjerenja da će ona biti izliječena”, opisao je Jimenin prvi poziv kući nakon što je osjetila da je izliječena, javlja CNA.

“Gotovo nismo razgovarali jer je plakala. Rekla je samo: ‘Vidim, vidim.’ Potom nas je nazvao svećenik koji je predslavio misu da nam kaže još nekoliko detalja. ‘To je nevjerojatna radost’ rekao je. ‘Išla je na ispovijed prije odlaska na misu. Bila je jako uzbuđena, osjećala je nešto posebno. Zatim je otišla primiti pričest’, rekao je. ‘Poslije se bojala otvoriti oči jer je pomislila: Ako ne ozdravim, to je zato što nemam vjere. I otvorila ih je i počela vidjeti sve. Onda je… počela plakati i shvatila da su njezine prijateljice dvije i pol godine starije (nego kad ih je zadnji put vidjela)”, prepričao je još uvijek prilično emotivno njezin otac.

Dvije i pol godine Jimena je patila od “spazma akomodacije”, pogreške u načinu na koji oči fokusiraju. Uobičajeno bi takvo stanje iznosilo oko dvije dioptrije (jedinica koja se koristi za očni recept).

“U Jimeninom slučaju”, objasnio je njezin otac, “kretala se od osam do 16 dioptrija u najgorim trenucima. Dakle, nije mogla vidjeti ni s naočalama niti na bilo koji način.”

Liječnički tim, nastavio je Jimenin otac, rekao je da im je ponestalo mogućnosti i “nisu znali što drugo učiniti”.

Jimena je bila ta koja je zamolila svoje roditelje da prestane uzimati lijekove, pa su odlučili potražiti druge načine borbe s tom bolešću kako ne bi samo sjedili i ne radili ništa.

“Rujan je za Jimenu trebao biti novi početak jer bi morala početi hodati sa štapom i trenirati psa vodiča te je također morala razmisliti koje sveučilišne diplome može steći, a koje ne”, objasnio je otac mlade hodočasnice.

Glas Jimeninog oca bio je pun emocija kada je pokušavao opisati svoju kćer i rekao da je za njega ona nedvojbeno “posebna djevojka”.

“Ona je vrlo emotivna, vrlo je osjetljiva djevojka i vrlo bliska sa svojim prijateljicama, uvijek jako zabrinuta za ljude oko sebe”, istaknuo je.

Jimenin otac naglasio je kako oni vjeruju da je ovo izlječenje čudo te je rekao kako ne namjeravaju biti u središtu pozornosti, zbog toga što “fokus mora biti na Svjetskom danu mladih jer vjerujem da je to Gospin dar tome događaju”.

“Ne treba nam nikakva  potvrda. Ponovno ćemo se naći s liječničkim timom koji ju je liječio proteklih godinu dana, neka donesu svoje zaključke”, poručio je otac izliječene djevojke. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja