Budi dio naše mreže

"Više od dva milijuna djece godišnje bačeno je u najdublje pukotine pakla (...) Što da se radi o vašoj kćeri", riječi su iz novog filma "Zvuk slobode". Film je snimljen prema istinitim događajima te prikazuje spašavanje više od stotinu djece iz ralja seksualnog ropstva u Kolumbiji.

/ at

Film “Zvuk slobode” bavi se spašavanjem 127-ero djece iz ralja seksualnog ropstva u Kolumbiji. Glavnu ulogu igra Jim Caviezel, a režirao ga je Eduardo Verastegui. Iako je teško za povjerovati, ali u današnje vrijeme osvajanja svemira, dok se čovječanstvo diči vlastitim intelektom i tehnologijom 21. stoljeća, djeca su još uvijek žrtve trgovanja ljudima što uključuje i to da su žrtve najgoreg mogućeg zločina — seksualnog nasilja, piše Aleteia.

Papa dao blagoslov filmu kako bi se zaustavilo trgovanje djecom.

“To je najbrža rastuća međunarodna kriminalna mreža u svijetu. Već je prerasla trgovinu oružjem, a uskoro će prerasti i trgovinu drogom (…) Više od dva milijuna djece godišnje bačeno je u najdublje pukotine pakla (…) Što da se radi o vašoj kćeri.” Riječi su to koje Caviezel izgovara u filmu. Ovaj poznati glumac i čitavi filmski tim, kroz Zvuk slobode pokazuju dubinu problema trgovanja djecom. Dugo očekivanu filmsku najavu redatelj je podijelio na svojim društvenim mrežama 30. srpnja, odnosno na Svjetski dan borbe protiv trgovanja ljudima. U filmu je jasno prikazana borba djece koje su žrtve ovog groznog zločina, njihovih očajnih roditelja i ljudi dobre volje kojima savjest ne dopušta da stoje po strani dok se događa to veliko zlo.

Svi koji su sudjelovali u filmu ističu kako je “to zločin protiv Boga i čovječanstva te da je jedini način da se zaustavi ako svi dignemo glas protiv njega te potaknemo političku volju i sredstva potrebna za borbu protiv trgovanja djecom i ljudima”.

Oni koji su sudjelovali u snimanju filma svjedoče koliko ih je cijeli proces pogodio. Caviezel je rekao da je išao na misu svaki dan tijekom snimanja, a redatelj Verastegui da je redovito, na društvenim mrežama sa stotinama tisućama drugih, molio Krunicu za svijet s nakanom prestanka zločina otimanja i zlostavljanja djece.

Verastegui radi neposredno s ljudima koji mogu spriječiti taj strašan zločin. Sastaje se s diplomatima i političarima te je osnovao Viva México Movement Foundation, odnosno dobrotvornu organizaciju koja pomaže ljudima pogođenima pandemijom. Prije nego što je počeo raditi na filmu, sastao se s papom Franjom i zatražio ga blagoslov za film.

Najava filma na engleskom:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja