Budi dio naše mreže

Ključna riječ: film

JAKOV SEDLAR Tragična je šutnja i zaborav kojim se prelazi preko žrtava djece ubijene u Domovinskom ratu

"Kada govorimo o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu onda jedino ime za koje mi znamo je Aleksandra Zec. Naravno, svako je dijete, neovisno o tome koje je nacionalnosti i kako je stradalo, nevina žrtva i uopće to nije upitno niti ja išta impliciram, ali je sramotno da mi ne znamo ni za jedno hrvatsko ime. Mi ne znamo ništa o tome kako su djeca stradala, a stradavala su na najgroznije načine od Vukovara pa da Dubrovnika", izjavio je Jakov Sedlar za Hrvatski katolički radio uoči premijere njegova novog filma Hrvatski anđeli rata.

5 filmova koje možete gledati za Veliki tjedan

Ovog Velikog tjedna provodimo puno više vremena u našim domovima, što pruža izvrsnu priliku za upoznavanje života svetaca i Isusa Krista. Jedan od načina kako to možemo učiniti je i putem filmova, a donosimo vam popis nekih s kojima se možda još niste susreli!

U Hrvatskoj još uvijek ne možemo očekivati veliki film o Domovinskom ratu

Kako je Domovinski rat, gotovo 30 godina od njegova završetka, prikazan u dokumentarnim i igranim filmovima, na koji način su prikazani hrvatski branitelji te kako se preraspodjeljuje novac Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) neke su od tema kojima se bavila emisija Argumenti HKR-a u srijedu, 11. prosinca.

Novi film Terrencea Malicka, o blaženom Franzu Jägerstätteru, prikazan u Vatikanu

Junak Malickova filma "Skriveni život" bl. Franz Jägerstätter primjer je vjernosti Bogu, ljubavi prema susjedu te je iskren i miroljubiv čovjek. Nakon duge redateljske karijere u kojoj je proučavao metafizičko, duhovno i tek posredno ono kršćansko, primjerice u poznatom "Drvu života", Malick je snimio nedvojbeno kršćanski film koji je prikazan u Vatikanskoj filmoteci.

'Na Golom otoku, koji je poput slike duše koja vapi za Bogom, lakše se otvoriti Bogu'

"Pater Ike držao je propovijed o Golom otoku i duhovnim vježbama na tom mjestu i to je nekako bio pravi poticaj (...) glavna poruka filma je oprost, prvenstveno sebi, a onda uz Božju pomoć i drugima oko sebe", rekao nam je Darko Bevanda s kojim smo razgovarali uoči premijere dokumentarnoga filma KAMP, snimanoga na Golom Otoku, koja će se održati 6. studenog.

FILM '3069' - 'Ne dižite ruku na sebe, živite unatoč tomu koliko je izabrani put težak, jer niste sami'

Dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara '3069', koji se bavi suicidom među populacijom hrvatskih branitelja, pretpremijerno je predstavljen na Festivalu domoljubnog filma 'Gordan Lederer' u Vukovaru 23. rujna. Film „3069“ osim što otvara javnosti tabu temu suicida, nosi poruku i apel hrvatskim braniteljima: "Ne dižite ruku na sebe, živite unatoč tomu koliko je izabrani put težak, jer niste sami".

VIDEOKATEKIZAM – cjeloviti tekst Katekizma Katoličke crkve pretvoren u sliku, glazbu i riječ, tekst čita i naša Blanka Vlašić

'Videokatekizam', 25-satni film kosovskog redatelja Gjona Kolndrekaja, rezultat je 5 godina rada i 800 snimljenih sati na 16 tisuća različitih mjesta te uključuje 60 tisuća ljudi diljem svijeta. Snimljen pod pokroviteljstvom Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, film uvodi Katekizam u novu digitalnu kulturu, povezujući nove medije i 2.000 godina povijesti Crkve.

VIDEO Paralelni život na društvenim mrežama - stvarnost ili laž?

Jesmo li se izgubili u virtualnoj 'stvarnosti'? Kratki film 'A social life' koji je obišao brojne festivale i osvojio nekoliko nagrada predstavlja tužnu istinu o mnogim ljudima, posebice mladima, koji žive paralelni život društvenih mreža na kojima su stvorili lažnu sliku o sebi i postali ovisni o likeovima, kometarima, mnogim pratiteljima i 'prijateljima' koje nikad nisu sreli. Film je ujedno prilika za razmišljanje svakome od nas!

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja