Budi dio naše mreže

Ključna riječ: film

AUTOR KRUNOSLAV NOVAK Snimljen prvi dokumentarni film posvećen suočavanju s pandemijom

Film doc. dr. Krunoslava Novaka “Spremno služiti čovjeku” je posvećen svim medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i svim studentima sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Snimljen je između dvije faze epidemije Covida-19 u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“. U filmu progovaraju medicinske sestre, studentice i mentorice studenata HKS-a, o svom iskustvu života i rada u prvom susretu s epidemijom.

Film "Marijina zemlja" uskoro u Hrvatskoj

Za mjesec dana u Hrvatskoj se počinje prikazivati film „Marijina zemlja” španjolskog redatelja i glumca Juana Manuela Cotela. Film govori o ljudima koji su se u Crkvu vratili Marijinim zagovorom.

JAKOV SEDLAR Tragična je šutnja i zaborav kojim se prelazi preko žrtava djece ubijene u Domovinskom ratu

"Kada govorimo o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu onda jedino ime za koje mi znamo je Aleksandra Zec. Naravno, svako je dijete, neovisno o tome koje je nacionalnosti i kako je stradalo, nevina žrtva i uopće to nije upitno niti ja išta impliciram, ali je sramotno da mi ne znamo ni za jedno hrvatsko ime. Mi ne znamo ništa o tome kako su djeca stradala, a stradavala su na najgroznije načine od Vukovara pa da Dubrovnika", izjavio je Jakov Sedlar za Hrvatski katolički radio uoči premijere njegova novog filma Hrvatski anđeli rata.

5 filmova koje možete gledati za Veliki tjedan

Ovog Velikog tjedna provodimo puno više vremena u našim domovima, što pruža izvrsnu priliku za upoznavanje života svetaca i Isusa Krista. Jedan od načina kako to možemo učiniti je i putem filmova, a donosimo vam popis nekih s kojima se možda još niste susreli!

U Hrvatskoj još uvijek ne možemo očekivati veliki film o Domovinskom ratu

Kako je Domovinski rat, gotovo 30 godina od njegova završetka, prikazan u dokumentarnim i igranim filmovima, na koji način su prikazani hrvatski branitelji te kako se preraspodjeljuje novac Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) neke su od tema kojima se bavila emisija Argumenti HKR-a u srijedu, 11. prosinca.

Novi film Terrencea Malicka, o blaženom Franzu Jägerstätteru, prikazan u Vatikanu

Junak Malickova filma "Skriveni život" bl. Franz Jägerstätter primjer je vjernosti Bogu, ljubavi prema susjedu te je iskren i miroljubiv čovjek. Nakon duge redateljske karijere u kojoj je proučavao metafizičko, duhovno i tek posredno ono kršćansko, primjerice u poznatom "Drvu života", Malick je snimio nedvojbeno kršćanski film koji je prikazan u Vatikanskoj filmoteci.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja