Budi dio naše mreže

Ključna riječ: glumac

Robert Kurbaša: Nužna nam je revitalizacija ljudskog duha ili nas neće biti

„Dok smo živi moramo osvijestiti da je smrt svojevrsni nastavak života i tada se nećemo morati bojati za ovo danas i ovo sada, već ćemo moći živjeti ovaj trenutak kroz Kristov nauk (...) Etika i moral u glumačkom zanatu ne postoje. Moral kao takav je kategorija koja vas 'kreativno koči' (...) Ja mislim da je cijela ta paradigma loša i da stvari treba resetirati“, naveo je Kurbaša na korizmenoj tribini „Može li kršćanin opstati u nekršćanskom svijetu?“ posvjedočivši da je repertoar hrvatskih kazališta i velikih institucija tzv. teatar krvi i sperme te da je u Hrvatskoj, ali i u glumačkom zanatu uopće potrebna revitalizacija ljudskog duha.

Antun Vrdoljak: Pisao sam ulogu po mjeri Ive Gregurevića koji mi je bio i prijatelj

Prisjećajući se zajedničke suradnje, brojni prijatelji, suradnici i kolege dirljivim riječima opraštaju se od velikana hrvatskog glumišta i vrhunskog umjetnika Ive Gregurevića koji je preminuo jučer 3. siječnja u 67. godini u Zagrebu. Osim glume u filmovima, serijama i predstavama, rado je surađivao s glazbenicima, a gostovao je i na albumu duhovne glazbe "Čovjek i Bog iz Nazareta" koji je 2008. godine nagrađen Porinom.

ZBOGOM! Poslušajte duhovne stihove u izvedbi Ive Gregurevića

Pjesma “Dao im je priliku” objavljena je na albumu “Čovjek i Bog iz Nazareta” na kome glumci u Zagvozdu izvode stihove Marka Pandurevića na glazbu Slavka Nedića, glazbenog urednika s Hrvatskog katoličkog radija. Album je 2008. godine dobio Porin za najbolji album duhovne glazbe. Ivo Gregurević na njemu izvodi tri pjesme: Dao im je priliku, Zašto ga izdade i Oni koji su trag Njegov slijedili.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja