Budi dio naše mreže

Lokalna televizijska postaja iz Connecticuta izvijestila je da Hartfordska nadbiskupija istražuje moguće euharistijsko čudo tijekom misnog slavlja u katoličkoj crkvi sv. Tome u Thomastonu.

/ ab

Otac Joseph Crowley je pri kraju mise u nedjelju 5. ožujka vjernicima objavio kako je izvanredni djelitelj pričesti svjedočio nečemu neobjašnjivom dok je dijelio pričest, prenosi Catholic News Agency.

„Jednom od naših djelitelja pričesti, ponestajalo je hostija u ciboriju. Kad je spustio pogled, primijetio je odjednom da su se nove hostije pojavile. Bog je umnožio sebe samoga u ciboriju“, rekao je vjernicima emotivni o. Joseph.

„Prekrasno je kada Bog to čini, i prekrasno je kad shvatimo što je učinio, a to se upravo dogodilo danas“, kazao je velečasni.

„Vrlo snažno, izvrsno, vrlo stvarno i vrlo šokantno. Događa se i danas se dogodilo“, napomenuo je.

Izložba „Euharistijska čuda svijeta“ koju je odobrio Vatikan, dokumentirala je dokaze o 152 takva čuda. „Obišla“ je preko 3000 crkava na međunarodnoj turneji. U 21. stoljeću Katolička je Crkva priznala četiri euharistijska čuda, izvijestio je centar Magis.

Posvećena hostija 2013. godine u crkvi u Legnici u Poljskoj pala je na pod nakon čega je stavljena u vodu kako bi se otopila. Umjesto toga, postala je prošarana crvenim mrljama. Forenzičko ispitivanje je zaključilo: „Na histopatološkoj slici pronađeni su fragmenti koji sadrže fragmentirane dijelove poprečno-prugastog mišića. Najsličniji je srčanom mišiću.“

Učinilo se 2006. godine u župi u Chilpancingo-Chilapi (Meksiko) da je posvećena hostija prokrvarila. Nalazima se kasnije utvrdila prisutnost krvi. „Analizirana crvenkasta tvar odgovara krvi u kojoj ima hemoglobina i DNK ljudskog podrijetla“, pokazalo je istraživanje.

Svjedoci su u Chirattakonamu u Indiji 2001. godine izvijestili da su vidjeli Isusovo lice na posvećenoj hostiji.

U crkvi u Sokolki, u Poljskoj 2008. godine, svećeniku je ispala posvećena hostija, za koju se tada činilo da krvari. Naknadno je istraživanje pokazalo da je „promijenjeni fragment domaćina identičan tkivu miokarda (srca) osobe koja se približava smrti. Osim toga, struktura mišićnih vlakana i hostije isprepletene su na način koji je nemoguće proizvesti ljudskim sredstvima.“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja