Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sad

10 pitanja i odgovora o presudi Vrhovnoga suda SAD-a o pobačaju

Najviše zakonodavno tijelo poništilo je presudu Roe protiv Wadea, kojom je 1973. godine zajamčena ustavna zaštita pobačaja u SAD-u. Tim povodom donosimo odgovore na 10 pitanja o presudi, autorice Sharon Slater, predsjednice udruge Family Watch International sa sjedištem u Gilbertu u Arizoni.

Nekoliko američkih saveznih država već je proglasilo pobačaj ilegalnim

Nakon što je Vrhovni sud SAD-a u petak, 24. lipnja poništio presudu Roe protiv Wadea kojom je 1973. godine zajamčena ustavna zaštita pobačaja u SAD-u nekoliko saveznih američkih država pobačaj je već proglasilo ilegalnim. Američki biskupi zahvaljuju Bogu na poništenju presude.

"Ne mogu disati": Riječi koje progone i podsjećaju na svetost života

Ne mogu disati poručile su šume na početku 2020. kada je Australija bila opkoljena požarima. Ne mogu disati pomislili su tisuće migranata diljem cijele planete. Ne mogu disati bio je osjećaj koji su dijelili svi ljudi u svijetu nakon proglašenja pandemije. Ne mogu disati bile su posljednje riječi George Floyda. Jesmo li pretjerali? Je li došlo vrijeme da čovjek, nastao iz daha Božjega, izgubi vlastiti? Je li vrijeme da Adam, stvoren iz praha, nestane u njemu? Ili je pak vrijeme promjene - vrijeme za ljubav prema bližnjemu?

Katolici u Americi mole za mir i iscjeljenje

Koliko puta možete nešto reći i nadati se da će vas netko čuti? Koliko puta doživjeti nepravdu? Koliko puta vaše riječi, ali i ljudska bića mogu biti odbačena prije nego li se nešto promijeni? Sve to pitaju se katolici u Americi razapeti između kruga nasilja, nade i neizvjesnosti.

Katolički biskupi SAD-a bijesni i zgroženi zbog smrti Georgea Floyda

Biskupi Sjedinjenih Američkih Država naveli su da su „slomljena srca, zgroženi i bijesni zbog videa u kojem je još jedan Afroamerikanac ubijen pred našim očima“, prenosi CNS. Biskupi su istaknuli da ne mogu zažmiriti na zvjerstva, a istovremeno naglašavati važnost poštivanja svakog ljudskog života.

Znate li katoličku povijest iza imena ovih američkih gradova?

Europljani koji su istraživali i naselili Sjedinjene Američke Države bili su katolici te su mnogi gradovi u Americi posvećeni svetim ženama i muškarcima. Pročitajte koje gradove smo izdvojili zbog zanimljive povijesti nastanka njihova imena, a posjetite li nekada ove gradove možete sa svojim suputnicima podijeliti dio povijesti o njima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja