Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isus

Sotona je itekako zainteresiran za ljudske duše i čini sve da svaku uništi

"Isus od nas traži potpuno predanje zato što želi da njegov mir i njegova ljubav obuhvate čitav naš život. Evanđelja nam pokazuju da ne postoji nikakva duhovna ili prirodna sila, prepreka ili teškoća koju on ne bi mogao s lakoćom ukloniti, a od nas se traži vjera, odnosno povjerenje u njega kao onoga koji zna što radi i želi nam dobro", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

VIDEO Zašto te Bog treba?

Donosimo vam kratki videoisječak iz popularnog "The Chosen" u kojem je na zanimljiv način odgovoreno pitanje koje muči i današnje generacije ljudi.

Tko je taj Isus?

Donosimo vam promišljanje liturgije dana fra Tomislava Pervana.

Sveta Margareta: Ranokršćanska djevica i mučenica

U Katoličkom kalendaru može se naći desetak svetih Margareta. Mi ćemo ih nabrojiti nekoliko: sv. Margareta, mučenica ili sv. Margareta Antiohijska (ubijena 304. godine); zatim sv. Margareta Škotska, kraljica i dobročiniteljica, koja je rodila osmero djece (rođena oko 1045.-1093.) spomendan joj je 16. studenoga; sv. Maregareta Ugarska (1242.-1271.) spomendan joj je 18. siječnja; sv. Margareta Marija Alacoque, francuska redovnica i mističarka (1647.-1690.), štovateljica i širiteljica štovanja Presvetog Srca Isusova, spomendan je 16. listopada; sv. Margareta Kortonska (1247.-1297.); te sv. Margareta Ausrijska, sv. Margareta Kalifornijska, itd.

Zašto ostati katolik?

„Ostajem katolik usprkos onome što sam vidio jer biram rasti radije nego biti djetinjast“, fr. Socrates B. Villegas napisao je u svom promišljanju za Facebook stranicu „The Australian Catholics Page“ u kojem je naveo razloge zbog kojih ljudi ostaju u Katoličkoj Crkvi.

Isus, istinski Liječnik, može izliječiti naše rane!

Jedan od najgorih neprijatelja za svladavanje bilo kojeg problema, lažnog idola ili duboko ukorijenjene ovisnosti je "sljepoća", ili još bolje, nespremnost da se ponizno prizna da taj problem postoji.

Vlč. Hrvoje Zovko: Od potvrde za kumstvo do svećeništva

Vlč. Hrvoje Zovko, svećenik Sisačke biskupije i student liturgike na Papinskom liturgijskom Institutu sv. Anselma u Rimu, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na Veliku srijedu, 5. travnja 2023. gdje je okupljenim vjernicima ispričao kako je dobivanje potvrde za kumstvo bilo početak njegove slagalice prema svećeništvu.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja