Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isus

Milost svakodnevne mise

Trudim se svakodnevno ići na misu jer volim Isusa, želim provoditi vrijeme s njim, želim mu zahvaliti za sve njegove blagoslove i jer znam da trebam njegove milosti.

Eva Vukina predivnim crtežom zahvalila svim braniteljima

"Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju", poručila je mlada umjetnica Eva Vukina na svojem Facebook profilu uz koju je objavila i predivnu sliku koju je sama nacrtala. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

Čovjek dobije puninu samo kada susretne Božju ljubav

Ako želimo promijeniti svoj život moramo doživjeti da ovoga puta Isus nas uočava i zove nas da se spustimo s visine kompleksa manje vrijednosti i da stanemo na noge pred njega, jer jedino pred njim nemamo potrebu pokazati svoj dosad grešni i nisko moralni stav života, svoju istinu. Zatim je potrebno prihvatiti Isusa sa radošću u naš dom, odnosno život koji definitivno nije uređen i kojeg samo Bog može urediti, a kojeg se tako plašimo pokazati jer smo svjesni vlastite nečistoće i bijede.

Isus - najveći paradoks u povijesti

Isus je najveći paradoks u povijesti. Pojavio se u regiji manjeg značaja u Rimskom Carstvu, u naciji koju njeni osvajači opisuju kao “prezrenu zbirku robova” (Tacit). Nijednom u svom životu nije pokazao želju da upozna svijet učenih, političara i ratnika koji kontroliraju građansko društvo Njegovog vremena. U svojoj regiji, On je proveo život u skromnom malom selu, poslovičnom po svojoj bezvrijednosti. Tamo je On jednostavno bio drvodjeljin sin. Trideset godina nitko nije znao tko je osim dvoje, troje ljudi koji su o tome šutjeli kao i On.

Uroniti duboko u Ocean milosrđa

Ocean milosrđa. Nadam se da ste upoznati s krunicom Božjeg milosrđa. Lijepa je to molitva Crkve, poznata tek nepunih sto godina, ali vrlo moćna. Početna molitva za taj krunicu podsjeća nas da u čemu god da se nalazimo u dubinama, bez obzira na blato, kakva god divljina, kakvo god duboko more bilo, to je samo dječji bazen u usporedbi s dubinama Božje ljubavi.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja