Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isus

Kako nas božićna svjetla podsjećaju na Isusa?

Božić je oduvijek bio svetkovina svjetla, podsjećajući nas da je Isus Krist "svjetlost svijeta". Sam Isus kaže: "Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." (Iv 8,12). U zapadnom svijetu božićna drvca i kuće osvjetljavaju se električnim svjetlima u najmračnijem dobu godine. Iako se ta tradicija komercijalizirala i njome se bave i kršćani i nekršćani, ona je utemeljena u kršćanskom shvaćanju tko je Isus.

Ne zaboravimo da je advent i pokorničko vrijeme

Mnogi katolici nisu svjesni da je advent pokorničko vrijeme u kojem se pripremamo za Gospodinov dolazak na kraju vremena. Isto tako, adventsko promišljanje ne može isključiti iz uma Kristov križ, unaprijed postavljen još u Isusovu djetinjstvu.

Je li Isus sam sebe smatrao Bogom?

"Je li se Isus smatrao Bogom? Jesu li ga apostoli smatrali Bogom? Tko je i kada u povijesti Crkve počeo u Isusa gledati Boga?" promišlja Poljak Miroslav Rucki, čiji je isječak iz djela "Ljubite jedni druge", preveden na portalu "Božje milosrđe". Tekst prenosimo u cijelosti.

Kada je vidio prostitutku s krunicom shvatio je kako Isus sve ljude vidi i voli više nego što ćemo ikada moći razumjeti

„Navikla sam da me muškarci gledaju kao ropkinju i kao da ne vrijedim ništa. To je moj život. Voljela bih večeras biti sa svojom obitelji. Imati nekoga koga ću voljeti. Nekoga tko će voljeti mene. Voljela bih. Ali večeras ću opet otići u nečiji stan i ne znati hoću li ostati živa (...) Postoji netko tko me ne gleda tako - Isus“, dio je to priče Mateja Lovrića koji je na svom Facebook profilu podijelio što zaista znači ljubav Kristova.

Gdje se čuva Isusova „kolijevka“?

„I porodi [Marija] sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu“. U ovih nekoliko redaka Lukina Evanđelja krije se sav smisao Božića. Bog postaje dijete, jedan od nas, zato da nas spasi. Ali gdje se čuva kolijevka djeteta Isusa? Gdje je sve počelo?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja