Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isus

Čovjek je Božje stvorenje i pripada samo Bogu, demonske sile nemaju više vlasti ni moći nad njim

"Revnost za Božje djelo uz istodobnu sućut za ljude u bijedi bolesti i uzetosti izaziva ga. Djeluje neobično, protiv svih uhodanih normi i propisa. Isus nije nikakav humanitarac koji obilazi i pomaže. On čupa korijenje zla i bolesti. Čudesa nisu samo zbog čudesa, već su ona uvijek očitovanje moći i snage. Ona su u grčkom izvorniku energeia i dynameis, dakle nešto poput sile koja djeluje u Isusu, a ta je sila Božja – Duh Sveti", piše fra Tomislav Pervan.

FRA TOMISLAV PERVAN Gospodin nam je dao ruke da upravo kao on s njima blagoslivljamo, tješimo, milujemo, podižemo pala čovjeka!

"Gospodin nam je dao ruke da upravo kao on s njima blagoslivljamo, tješimo, milujemo, podižemo pala čovjeka! Isus je Božjom snagom stupao pred čovjeka, suočavao čovjeka sa samim sobom i silom Božjom liječio svaku bolest. Često govorimo, a ne vjerujemo svojim riječima, u snagu riječi s kojom dolazimo pred čovjeka i ljude", piše fra Tomislav Pervan.

Koji dar ti donosiš novorođenome Kralju?

U nedjeljnom evanđelju, mudraci “s istoka” pitaju: “Gdje je novorođeni kralj Židova?” Samo postavljanjem ovog pitanja, oni najavljuju Novo svjetlo koje je sinulo svim ljudima.

FRA TOMISLAV PERVAN Isus, treba biti naša životna lozinka, riječ koju nitko ne može potisnuti ili zasjeniti

"On, Isus, treba biti naša životna lozinka, riječ koju nitko ne može potisnuti ili zasjeniti. Jer sama riječ prevedena nosi u sebi ono što ljudi nehotice hoće, za čim žude. On je ona riječ koja nam treba kad nam u životu ‘zagusti’, kad smo u nevolji, kad odašiljemo SOS signale i pozive u pomoć kad smo brodolomci, na otvorenu moru. On spasava, on je Spasitelj. Zahvalimo mu i klanjajmo mu se u životu", piše fra Tomislav Pervan.

FRA IVAN LOTAR Isus želi tebe

"Isus se rodio za tebe, imenom i prezimenom, a ne za tamo nekoga. Primi ga! Dočekaj ga! Voli ga!", poručio je župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu fra Ivan Marija Lotar.

Želi li Isus da budemo savršeni?

Kako bismo trebali protumačiti riječi našeg Gospodina u Propovijedi na gori: "Budite dakle savršeni, kao što je savršen vaš nebeski Otac" (Mt 5,48)?

Je li Isus poznavao svojeg djeda i baku?

Malo toga se zna o sv. Joakimu i Ani, te jesu li živjeli dovoljno dugo da mogu vidjeti svog unuka - Isusa. Kako god bilo, možemo zamišljati da bi sigurno uživali u svom unuku i pružali mu nježnost, blizinu i ljubav koju djedovi i bake pružaju voljenim unucima.

Volim razmišljati o Isusovom osmijehu

To što nikada nismo pročitali da se Isus smijao u Novom zavjetu, ne znači da nije cijenio humor. Smijeh je zaista dobar lijek. Spašava nas od tvrdoglavosti, straha i iskušenja da se preozbiljno shvatimo. Život je težak, ali smijeh može dodati slatkoću i pružiti nam određenu opuštenost.

Kako se osloboditi glamura ropstva ovosvjetskog poretka?

Svi sanjamo svoj životni san. Htjeli bismo toliko toga u životu. Najčešće lagodan i glamurozan život, život po mjeri kakve zvijezde i ovozemaljskih idola. Ali živjeti glamur obično nas odvede u beživotno ropstvo u kojem je lako izgubiti dušu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja