Budi dio naše mreže

„Misija počinje iz Afrike“ središnja je tema razmjena iskustava i rasprava na Kontinentalnom susretu misionarskih društava apostolskog života (MISAL) koji se od 18. do 21. travnja održava u Centru „Paul Pellet“ u Abidjanu.

/ im

Tijekom četverodnevnog studijskog seminara poglavari i generalni vikari osam europskih i afričkih misionarskih instituta razmijenili su mišljenja o prilikama i izazovima velikog procvata misionarskih zvanja u Africi, koji je u posljednjim desetljećima pružio Crkvi, a posebno različitim institutima vrijednu energiju i iskustvo. „Postoji oko 1 300 misionara afričkog podrijetla i više od 1 000 sjemeništaraca koji pripadaju u šest (od spomenutih osam) misionarskih instituta. Oni dolaze iz oko 25 zemalja, uključujući Nigeriju, Kongo, Obalu Bjelokosti, Keniju, Kamerun, Burkinu Faso i mnoge druge. Većina njih djeluje na afričkom teritoriju izvan svoje domovine“, rekao je za Fides generalni poglavar Društva za afričke misije o. Antonio Porcellato, prenosi Katolički tjednik Nedjelja ba.

Otprilike četvrtina radi u zemlji porijekla, dok druga četvrtina radi u zemljama izvan afričkog kontinenta.

Inače, susret se održava svake dvije godine, a ove godine su ga zajedno ugostili Društvo misionara Afrike (Bijeli oci) i Društvo afričkih misija (SMA). Voditelji Papinskog instituta za inozemne misije (PIME), Inozemnih misija Pariza (MEP), Družbe svećenika Saint-Jacquesa (SPJ), misionara Mill Hilla (MHM), misionara Sv. Patrika (SPS) i misionara Sv. Pavla Nigerije (MSP) prihvatili su poziv za sudjelovanjem.

Centar Paul Pellet u kojem se susret održava nalazi se u kampusu Katoličkog misionarskog instituta u Abidjanu (ICMA), visokoškolske ustanove pridružene Katoličkom sveučilištu Zapadne Afrike koja obučava buduće misionare i predane laike.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja