Budi dio naše mreže

Ključna riječ: katolicki-tjednik

Kršćanska zajednica u Gazi bori se za opstanak

Kršćanska zajednica u Pojasu Gaze bori se za preživljavanje nakon konstantnog opadanja broja vjernika. Procjenjuje se da u ovoj enklavi danas živi samo 1 000 kršćana, području s više od dva milijuna stanovnika što predstavlja treće najgušće naseljeno mjesto na svijetu.

Fra Ivica Vrbić: Najviše pate djeca

Misije su zapravo i suživljavanje s narodom komu se naviješta Radosna vijest. Tako je misionar Crkve u Hrvata fra Ivica Vrbić, OFM cap., za Katolički tjednik Nedjelja ba otkrio kako se suživio s Bolivijcima s kojima živi skoro sedam godina.

Jeste li posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima iznad Mostara?

Žrtva je žrtva i zaslužuje poštovanje i smiraj, dostojanstveno mjesto gdje će njezine kosti počivati u miru, barem i simbolično, a poglavito one kojih se više nema tko spomenuti. Takvo jedno mjesto počivališta žrtava Drugog svjetskog rata i poraća jest Memorijalni centar Groblje mira na Bilima iznad Mostara.

Otkriven podzemni kršćanski grad

U Turskoj je otkriven još jedan podzemni grad za koji se vjeruje da je bio dom za brojne kršćane suočene s progonima u vrijeme Rimljana.

Marija nije neko božanstvo, nego vjerna pratiteljica na putu prema Bogu

Uz Majčin dan koji se obilježava druge nedjelje u svibnju – mjesecu posvećenu najizvrsnijoj Majci dr. s. Valerija Kovač, profesorica i tajnica Hrvatskog mariološkog instituta pri zagrebačkom KBF-u iznijela je za Katolički tjednik Nedjelja.ba nekoliko snažnih misli o Blaženoj Djevici Mariji.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja