Budi dio naše mreže

Ključna riječ: katolicki-tjednik

Otkriven podzemni kršćanski grad

U Turskoj je otkriven još jedan podzemni grad za koji se vjeruje da je bio dom za brojne kršćane suočene s progonima u vrijeme Rimljana.

Marija nije neko božanstvo, nego vjerna pratiteljica na putu prema Bogu

Uz Majčin dan koji se obilježava druge nedjelje u svibnju – mjesecu posvećenu najizvrsnijoj Majci dr. s. Valerija Kovač, profesorica i tajnica Hrvatskog mariološkog instituta pri zagrebačkom KBF-u iznijela je za Katolički tjednik Nedjelja.ba nekoliko snažnih misli o Blaženoj Djevici Mariji.

Tri brata franjevca i tri dijecezanska brata svećenika

Činjenica je da se Hrvati često ne znaju pohvaliti nečim pozitivnim. Tako je, primjerice, prava senzacija u svjetskim medijima kada negdje postoje dvojica braće svećenika. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji postoje dva puta po trojica – iz dviju obitelji po tri brata svećenika.

Prije 36 godine dogodila se katastrofa u Černobilu

Prije 36 godina, 26. travnja 1986. u 1:23 sati nuklearni reaktor br. 4 centrale u Černobilu, stotinjak kilometara sjeverno od Kijeva, eksplodirao je tijekom ispitivanja sigurnosti. Svijet se uplašio. No, ove godine ponovno je zavladao strah kada su to područje zaposjele ruske snage…

Sv. Ivan Pavao II. prije 24 godine posjetio Bosnu i Hercegovinu

Prije 24 godine, točnije 12. i 13. travnja 1997. glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo posjetio je njezin veliki prijatelj papa, sada sveti, Ivan Pavao II. ostvarivši tako svoju želju pohoditi grad-simbol ljudske patnje i besmislenog bratoubilačkog ratovanja, a Katolički tjednik se prisjeća kako je to tada izgledalo.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja