Budi dio naše mreže

Ova vijest razgalila nam je srce, a i vama će, kad vidite kako je malo potrebno da bismo onim najmanjima i najpotrebnijima stavili osmijeh na lice!

/ dt

Ovako se smiješ kad tvoje bose noge obuju stotine drugih. Eric ♥️

Tim je riječima “Mali dom” na društvenim mrežama objavio informaciju da je projekt “Cipele za Erica”, donio cipele i osmijeh, ne samo malenom Ericu, dječaku zaraznog osmijeha i do nedavno bosih nogu koji pohađa šesti razred osnovne škole, nego i brojnoj drugoj djeci o kojima brinu u sirotištu “Mali dom” u Keniji. 

Podsjetimo, misionar fra Miro Babić i zagrebački profesor Tonći Maleš, potaknuti radom na projektu „Ujak Ante”, odlučili su pokrenuti novi projekt – „Cipele za Erica”, koji bi bio usmjeren, kako ističu misionari, na najveći problem djece u njihovoj misiji, a to su cipele.

Za vrijeme snimanja djece za potrebe projekta „Ujak Ante”, prof. Maleš je primjetio da imaju vrlo lošu obuću ili nikakvu. Neki su bili potpuno bosi. Među njima se našao i Eric, koji se istaknuo među svom ostalom djecom, koja su bila sramežljiva jer rijetko viđaju bijelce, sa svojom emotivnom i socijalnom inteligencijom – shvatio je da su im „bijeli” misionari došli pomoći.

27 djece je bilo bez ikakvih cipela. I uspjeli su nabaviti cipele za tu djecu. Međutim, prof. Maleš je shvatio da do druge djece koja su također u istoj potrebi, taj projekt kumstva neće moći doći. U projektu kumstva je 600 djece, i teško je za sve njih nabaviti obuću. Željelo se pomoći djeci u toj dolini koja nemaju baš nikakvu obuću.

Tamo je 16 škola, 600 do 1000 djece bez obuće. Kako nisu svi obuhvaćeni projektom kumstva, ostaloj djeci se željelo pomoći novim projektom „Cipele za Erica”, a projekt je uspješno završio.

Brojna djeca u sirotištu „Mali dom” su odbačena od strane roditelja, najčešće zbog bolesti (intelektualne poteškoće, dječja paraliza…).

Roditeljima predstavlja problem što takva djeca ne mogu raditi zbog svoje bolesti i zato bivaju odbačena. Uz sve teškoće s kojima se ta djeca suočavaju, problem su i plemenski sukobi koji usporavaju bilo kakav napredak.

Zato im je pomoć potrebna. „Ako se ne može tamo otići, ako se ne može ništa poslati, onda se može moliti. I za njih i za one koji im pomažu”, u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu poručio je prof. Maleš.

Ako i vi želite pomoći, informacije potražite na web stranici Malog doma.

Pogledajte radost na licima ovih mališana:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja