Budi dio naše mreže

"Ne hodamo sami za sebe. Hodamo za život svakog nerođenog djeteta, gradimo svijet u kojem se čuva i štiti svaki život", ističu organizatori 46.-og po redu Hoda za život koji se u petak, 18. siječnja, održao u Washingtonu i okupio desetke tisuća ljudi.

/ dt

Mi smo “prolife” generacija, svojim su hodom po ulicama Washingtona poručili svi oni koji su se okupili na Hodu za život.

Hod za život u Washingtonu je osnovan 1973. godine, nakon sudskog procesa Roe protiv Wadea. Podsjetimo, sve do slučaja Vrhovnog suda Roe protiv Wadea, u siječnju 1973. godine, američke savezne države zadržavale su jurisdikciju nad pobačajem. Ta je odluka Vrhovnog suda izmijenila sve zakone pojedinih država te je zapravo donijela novi nacionalni zakon o pobačaju.

Prvi Hod za život u Washingtonu je održan 22. siječnja 1974., na prvu obljetnicu spomenutog sudskog procesa, a zagovaratelji prava na život od tada svake godine marširaju za život!

Svaki je život poseban i prekrasan, poručuju prolife aktivisti i ističu: “Hodamo za dostojanstvo svake osobe, od prvog dana njezinog začeća”.

Pogledajte video koji se proširio društvenim mrežama, a pokazuje ubrzanu snimku sudionika 46. Hoda za život u Washingtonu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja